Tutuksuz yargılanan Kula Belediye Başkanı için hapis talebi
Kula ilçesinde makam odasında 2 kişiyi darp ettirdiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen ve geçtiğimiz temmuz ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez için savcılık iddianamesini hazırladı. İddianamede, görevden uzaklaştırılan Dönmez'in 4 ayrı suçtan ikişer kez cezalandırılması istendi.
İddiaya göre, 27 Haziran tarihinde CHP'li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, belediyeden ihale alan özel bir firmanın yetkilileri M.U. ve H.D.'yi belediyeye çağırdı. M.U. ve H.D.'nin Kula Belediyesinin adını kullanarak esnaftan para topladığı ve esnafı dolandırdığı iddiasıyla Belediye Başkanı Dönmez, firmayla olan sözleşmesini feshetmek istedi. Bunun üzerine başlayan tartışmanın ardından firma yetkilileri M.U ve H.D, Başkan Dönmez'in şoförü M.O.A. ve koruması R.G. tarafından darp edilerek belediyeden dışarı çıkarıldı. Olayın ardından 30 Haziran tarihinde darp edilen M.U. ve H.D., Başkan Dönmez'in makam odasında darp edildiklerini iddia ederek polise başvurdu. Şikayet üzerine Başkan Dönmez ile şoför M.O.A. ve koruma R.G. gözaltına alındı. Kula İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen M.O.A, R.G. ve Belediye Başkanı Hikmet Dönmez tutuklanarak cezaevine gönderildi. 30 gün cezaevinde kalan ve bu süre zarfında görevinden de uzaklaştırılan Belediye Başkanı Dönmez, 29 Temmuz'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. M.O.A. ile R.G. ise 6 Ağustos'ta serbest kaldı.

İkişer kez cezalandırılması istendi
Konuyla ilgili Salihli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Salihli Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, olay günü Belediye Başkanı Dönmez'in belediyenin kilit parke taşı üretimi için sözleşme imzaladığı şirketin yetkilileri M.U. ve H.D'yi belediyenin şirketten alacağıyla ilgili konuşmak üzere makam odasına davet ettiği, ödemeye ilişkin yaşanan anlaşmazlıkta M.U. ve H.D.'yi aralarında koruma ve şoförünün de bulunduğu 7 belediye personeline talimat vererek tekme, yumruk ve sopalarla darp ettirdiği kaydedildi.
Yine iddianamede, Dönmez'in vücutta kemik kırığı oluşacak şekilde kasten yaralama, hukuki alacağın tahsili amacıyla yağma, basit yaralama, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından ikişer kez cezalandırılması istendi.



Saruhanlı'da CHP, yoksulluğa karşı boş tencere eylemi yaptı!

Eşini benzinle yakarak öldüren zanlıya, indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet

Başkan Okur çalışmaları yerinde inceledi

Motosiklet Kazasında 110 Gün Sonra Hayatını Kaybeden Röntgen Teknisyeni

Klimadan Çıkan Yangında Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Sanatla Umuda Dokunuş etkinliği hastalara moral oldu

Av Tüfeğiyle İki Kişiyi Vuran Şahıs İntihar Etti

Tartıştığı ağabeyini sokak ortasında bıçaklayıp evine döndü

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı İki Haftanın Ardından Kendi Sahasında

Turgutlu Belediyespor Filedeki Başarısını Koruyor: 3-0

Freni boşalan kamyon duvarı yıkıp eve girdi

Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü

Kaza kurşunu ile yaralanan şahıs yaşam mücadelesini kaybetti

Zeybek oynayan robotlar Bilim Şenliği'nde ilgi topladı

Polis ile ehliyetsiz sürücü arasında kovalamaca

Sosyal medyadan 'Bungalov dolandırıcılığı' operasyonunda 6 tutuklama

Çalıntı motosikletle kaza yaptı, polisten kaçamadı

Motosikletin çarptığı kadın ağır yaralandı

ECE VAHAPOĞLUNDAN İNGİLİZ FUTBOLCUYA YOGA

Okul müdürünü üç çocuğunun gözü önünde vurduğu anları kayda aldırdı

Salihli'de fuhuş operasyonunda 1 tutuklama, 1 sınır dışı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 19.10.2024 10:38:00 826 0
Tarih: 19.10.2024 10:38 Güncelleme: 19.10.2024 10:38
Haberi Sesli Oku