İSTANBUL (AA) - Casper, üretim tesisinde telefon üretiminden sonra artık anakart üretimini de gerçekleştiriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, son yıllarda Türkiye'de geleceğe yönelik atılan adımların en önemlilerinden biri teknolojideki yerli üretim olarak öne çıkıyor.

Özellikle üretimde Türk mühendislerin istihdamı büyük önem arz ederken, artık ülke topraklarında tamamı Türk mühendisler tarafından üretilen anakartlar, telefonlar ve bilgisayarlar da bulunuyor. Türkiye’nin teknolojisine ve dijital dönüşümüne yön veren Casper, 34 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu teknoloji üssünde telefon ve bilgisayar üretiminden sonra anakart üretimine başladı.

Bir bilgisayarın, telefonun ya da dijital cihazın tüm bileşenlerin birbiriyle bağlantısını sağlayan ve kontrol eden anakartlar, elektronik sistemlerin en önemli parçaları arasında yer alıyor. Uzun yılların AR-GE deneyimiyle Casper mühendisleri, artık anakart üretimini de kendi tesislerinde gerçekleştiriyor.

Avrupa ve Orta Doğu’nun en büyük üretim tesislerinden birine sahip olan Casper’ın teknoloji üssünde anakart ve subboard üretimine başlandı. Son teknolojiye sahip makine ve ekipmanlarla teçhiz edilmiş 2 üretim hattı ve 4 üretim bandında, yaklaşık 1200 çip ve komponentten oluşan anakartlar CKD hatlarındaki bu son teknoloji makineler ile uluslararası endüstriyel standartlarda üretiliyor. Üretim öncesi hassas test ve ölçümlerden geçen yüksek kaliteli elektronik parçalar, sırasıyla çeşitli kontroller ve testlerde geçiriliyor ve SKD bantlarına iletiliyor. Birçok “Dayanıklılık, Yaşlandırma ve Fonksiyon” testlerinden geçip Casper mühendislerinden onay almış pilot üretim numuneleriyle aynı standarttaki binlerce telefon SKD bantlarında üretiliyor.

- Yılda 500 bin adet yerli telefon üretim kapasitesi

Son yıllarda atılan en önemli adımlardan birini de telefon üretimi oluşturuyor. Birçok yabancı menşeili marka da Türkiye’de fabrikalar kurup telefon üretimine başlamıştı. Uluslararası beğeni kazanan tasarım, malzeme ve renk seçimlerini tasarım ekibi ile yürüten Casper da Türk mühendislerinin imzasını taşıyan tamamıyla yerli telefon üretimini gerçekleştiriyor. Öyle ki teknoloji üssünde yılda 500 bin adet telefon ve tablet üretim kapasitesine sahip olan Casper, bütçe dostu VIA ürün portföyüyle son teknolojiyi tüketicilere şık tasarımlarla sunabiliyor.



Manisa'da fabrikada kimyasal zehirlenmesi: 3 kişi yaralandı

Turgutlu'da otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı

MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı başladı

Sarıgöl eğitim camiası yasta

Halitpaşa-Lütfiye Yolunda Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor

Yunusemre Belediyesi taksici esnafını dinledi

Tatilde tabağınızda ‘sağlık’ olsun

Saruhanlı, Modern Bir Hükümet Konağına Kavuşuyor

Saruhanlı'da Domates Hasadı Başladı, İhracat Hedefi Yükseliyor

Saruhanlı'da Şaşkına Çeviren Olay!

Özel'den Çerçioğlu açıklaması: 'Ya içeri tıkılacaksın ya partime katılacaksın' demişler

BAŞKAN CILLI’DAN MODERN DÖNÜŞÜM!

CHP'li Zeybek'ten Çerçioğlu'na sert tepki: "Aydın'da insan içine çıkamayacak"

Soma yangınında 2 kişi tutuklandı

Su birikintisinde yüzen genç boğularak hayatını kaybetti

İzmir'de gün ağardı, yangına hava müdahalesi yeniden başladı

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 16.02.2022 05:34:00 3778 0

Tarih: 16.02.2022 05:34 Güncelleme: 16.02.2022 05:34
Haberi Sesli Oku
13.08.2025 08:22:00