Anahtar Kelimeler: Şiddet mağduru kadınlar verecekler

Şiddet mağduru kadınlar için el ele verecekler
Manisa'da kadınlara yönelik şiddete karşı önemli bir adım atıldı. Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Barosu, şiddet mağduru kadınları güçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için el ele verdi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Barosu önemli bir işbirliğine imza attı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ile Manisa Baro Başkanı Avukat Sevgi Başak Yeşil Malay’ın imza altına aldığı protokolle şiddet mağduru kadınlara yönelik güçlendirme ve ortak farkındalık çalışmaları yürütülecek.
Protokol kapsamında tarafların yükümlülükleri şu şekilde belirlendi: "Manisa Büyükşehir Belediyesi, Komisyonu’nun Baro tarafından onaylanan kadına yönelik şiddeti önleyici ya da şiddet gören kadınları destekleyici çalışmalarının yer aldığı afiş, broşür ve haber metinlerini duyurularının yapılmasını sağlayacak. Baro tarafından bildirilen ve Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu’nda görevli konuyla ilgili avukatlara, şiddet mağduru kadınlarla iletişim konusunda psikologlar tarafından eğitim desteğinde bulunulacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi Aile ve Kadın Danışma Merkezine gelen vakaların yönlendirmeleri yapılacak. Ayrıca yıllık çalışma programına uygun olmak kaydıyla ortak etkinliklerde Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce destek verilecek. Manisa Barosu ise Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nden hizmet alan kadınlara ihtiyaç duyduklarında Türkiye Barolar Birliği Adli Yardım Yönetmeliği ve Avukatlık Kanunu ile AAÜT kapsamında hukuki destek verecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafında yürütülen kadına yönelik çalışmalara ilişkin hukuk ve mevzuat konularında, ilgili çalışanlara veya halka açık farkındalık çalışmalarında eğitim verilmesi için avukat görevlendirilecek."

Baro Başkanı Malay: “İşbirliğinin ilk nişanesi olacaktır”
2024 yılında kadına karşı şiddete karşı dikkat çeker hale olunmaması gerektiğini vurgulayan Baro Başkanı Sevgi Başak Yeşil Malay, “Pozitif, negatif her türlü ayrımcılığa hayır diyene kadar aşmamız gereken bazı eşikler var. 2024 yılında ‘İstanbul sözleşmesi yaşatır’, ‘6284’ü uygula’ demek zorundayız. Hala ilk kadın Baro Başkanı olmaktan gurur duymak zorundayım. Keşke bugüne kadar daha fazla kadın başkanlar, yöneticiler gelmiş olsaydı. Ferdi başkanımıza verdiği destek için çok çok teşekkür ediyoruz. Bu protokol Manisa Barosu ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliğinin ilk nişanesi olacaktır. Bundan sonra da artarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Başkan Zeyrek: “Farkındalık oluşturacağımızı umut ediyorum”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek de 25 Kasım’ın çok önemli bir gün olduğunu belirtti. Başkan Zeyrek, “Bu protokolle birlikte ben bir farkındalık oluşturacağımızın, artık kişilerin bir kadına maalesef şiddet uygularken kendi ailesini ve fertlerini düşüneceklerini umut ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl 25 Kasım’da yine burada oluruz. Şiddeti değil, kadınlarımızın ekonomik anlamda nasıl güçlenmesi gerektiğini konuşuyor oluruz” diye konuştu.



Ferdi Zeyrek Vakfı, kırsal bölgelerde yaşayan çocuklar için kışlık kıyafet destek kampanyasını başlattı

Karbonmonoksit zehirlenmelerine kış uyarısı: "Baş ağrısı bile ihmal edilmemeli"

Yuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Avrupa 2027'ye kadar Rus gazına tam yasak için anlaştı

Çift taraflı yapay kalp cihazıyla hayata döndü

Konut ve iş yerleri için uygulanacak kira zam tavanı yüzde 35.91 oldu

Uyuşturucu operasyonlarında 10 tutuklama

Zayıflama İğneleri Plansız Gebelik Riskini Artırabilir

Tüfekle oynarken kız arkadaşını öldüren çocuk dağda yakalandı

Üç asırlık kayıp sancak hurda çuvallarının içinden çıktı

Tüfekle oynarken kız arkadaşını öldürdü

NUR FARAJ ÖNCE KENDİMİ TANIDIM

MESUT USTA’NIN KABAK TATLISINI ÜNLÜLERLE TANIŞTIRDIK

Gülşah Durbay kimdir? CHP'li belediye başkanı Gülşah Durbay kaç yaşında, nereli?

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

ALİ ZİHNİOĞLU’NDAN AMERİKALILARA ZEYTİNYAĞI TADIM PANELİ

SARUHANLI’DA VEFAT…

Salihli’de 9 ayda 508 kişi uyuşturucu ticaretinden yakalandı

Yunusemre’de sokak hayvanları için örnek yaşam merkezi

Saruhanlı’da Vefat…

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 26.11.2024 10:47:00 2130 0
Tarih: 26.11.2024 10:47 Güncelleme: 26.11.2024 10:47
Haberi Sesli Oku