Saruhanlı’nın tek dağcılık kulübü olan aynı zamanda Türkiye dağcılık federasyonu üyesi Saruhanbey doğa sporları kulübü geçtiğimiz günlerde yurdumuzun cennet köşelerinden biri Antalya’ya bağlı Çıralıda doğa yürüyüşü ve kamplı etkinliğini 46 doğasever ile gerçekleştirdi.

Saruhanbey doğa sporları kulüp başkanı Ömer Doğrusöz etkinlik dönüşü Kardelen Gazetesi muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kulüp Başkanı Doğrusöz izlenimlerini şöyle aktardı;

“24 Nisan 2024 perşembe akşamı saat 24.00’da Manisa eski garaj durağından Antalya kampımız için gelen 36 arkadaşımızla otobüsümüzde yerimizi aldık. Kendi araçlarıyla gezimize katılan 10 arkadaşımızın katılımı ile yolculuğumuz başladı.

Sabahın ilk ışıklarıyla saat 07.30’da Antalya’ya ulaştık. İlk önce Düden Şelalesine giderek burada yaklaşık 1,5 saatlik dinlenme molasında Celalettin Bey’in sıcacık simit ikramıyla çaylarımızı yudumladık.

Fotoğraflar ve videolar çekerek bu güzel beldeyi bizi merakla izleyen arkadaşlarımıza sosyal medya yoluyla ulaştırdık.

Antalya’ya geldiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de Antalya Arkeoloji Müzesi’dir. Daha önce bir kez ziyaret ettiğim bu olağanüstü güzellikteki müzeyi tekrar ziyaret ettiğim için şanslıydım ve bu şansı arkadaşlarım ile paylaşmaktan mutlu oldum. Zira onlarda müzeye hayran kaldılar.

- Antalya Arkeoloji Müzesi-

Antalya Müzesi 13 adet sergi salonu ile bahçe sergilemesinden oluşuyor. Müze koleksiyonundaki arkeolojik eserlerin çoğu yerli yabancı bilim adamlarının bölgede yaptıkları periyodik kazılardan elde edilmiş. Tarihin güzelliklerini fotoğraflayıp kampımıza yerleşmek için yola çıktık. Yol güzergâhında bulunan marketten alışverişimizi yaptık. Saat 14.00 gibi Çıralı’da Engin Campinge yerleştik. Akşam yemeğimizi hazırlayıp yemeklerimizi keyifle tükettikten sonra dinlenmeye çekildik. Sabah saat 07.00’da kalkarak kahvaltıdan sonra saat 08.00’de parkurumuzun başlangıç noktasında hatıra fotoğrafları çektik.

Parkurumuzun başlangıç etabında parkurla ilgili bilgiler vererek yürümeye başladık. Yürüyüşün belli bir etabında zaruri olarak arkadaşların performansına göre A ve B grupları olarak ayırmayı uygun gördük. Yaklaşık 19 km yorucu bir etaptan sonra sorunsuz olarak Tekirova’ya ulaştık. Zorlayıcı parkurda bedenen yorgunluk hissetsek te düşüncemizde daima keyifli adımlarımızın huzuru vardı.     

Orman deniz ve tarih içinde yol almak görsel bir şölendi… Dönüş yolunda tekrar alışverişler yapıldı. Kampımıza döndüğümüzde katılımcı tüm arkadaşların yüzündeki memnuniyet keyif aldıklarının göstergesiydi. Kampımızdaki son gün pazar sabahı Adrasan'a doğru hareket ettik. Yeni bir durum değerlendirmesi yaparak havanın sıcaklığı, parkurun uzunluğu düşünülerek rotamıza Korsan Koyu’ndan başlamayı uygun buldum. Orada deniz sefası yapacak arkadaşlar denizle buluştu. Gelidonya fenerine yürüyecek arkadaşlarımla hızlı yürüyecek bir grup oluşturup 11km’yi çok kısa zamanda tamamladılar. Arkadaşları tebrik ediyorum. Saat 15.30 gibi yola çıktık. Saklıkent'e gittiğimizde 1 saatlik zaman diliminde Saklıkent Kanyonunu gezdik. Çine ilçesinin meşhur köftelerinden tattık. İzmir'e doğru yol aldık, İzmir'e gelişimiz 00.30 bulmuştu. Ayyıldızspor kulübünden 7 arkadaşımızı uğurlayarak başka bir etkinlikte buluşmak üzere vedalaştık. Organizasyonun sorunsuz olmasında emeği geçen arkadaşlarımıza, ulaşımımızı güvenli bir şekilde sağlayan kaptanımız Mehmet Güngörgil ve Eşi Nevin hanıma ayrıca teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 2.05.2024 14:53:00 751 0

Tarih: 02.05.2024 14:53

Haberi Sesli Oku