Anahtar Kelimeler: Saruhanlı kadınlar Manisa’ gezdi

Saruhanlılı kadınlar Manisa’yı adım adım gezdi
Manisa Büyükşehir Belediyesinin ‘Adım Adım Manisa Projesi’ kapsamında Saruhanlı ilçesinden şehir merkezine gelen 62 kişilik kadın kafilesi, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı buldu.
Manisa Büyükşehir Belediyesinin kadınların sosyal hayata katılımını arttırmak için hayata geçirdiği ‘Adım Adım Manisa’ projesi hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Saruhanlı ilçesinden gelen 62 kişilik kadın kafilesi, Manisa’da ağırlandı. Kafileyi, Büyükşehir Belediyesi görevlileri Hanımlar Aile Çay Bahçesi’nde karşıladı. Kafile, daha sonra Tıp Tarihi Müzesi’ne ve Uluslararası Mesir Macunu Festivali’ne ev sahipliği yapan Hafsa Sultan Camii’ni ziyaret etti. Kafileye, Sultan Camii’nin ve Tıp Tarihi Müzesi’nin tarihteki yerine ilişkin bilgi verildi. Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri olma özelliğini taşıyan Muradiye Camii’ni de ziyaret eden Saruhanlılı kadınlar, şehir manzarasını izleme imkânı sunan Mevlevihane ve Ağlayan Kaya’ya da gitti. Ardından Dioramik Mesir Müzesi, Masal Parkı ve çok sayıda minyatür eserin yer aldığı Şehzadeler Park ziyaret edildi. MASKİ’de verilen öğle yemeğinden sonra Osmanlı Müzesi ve İrfan Meclisi ziyaretiyle gezi programı sonlandı.
Gezmeye pek fırsat bulamadığını belirten Gülsüm Yavuz, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek, bize böyle bir imkan sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Yıllardır Manisa’ya gidip geliyorum ama bugün gezdiğimiz yerleri daha önce hiç görmemiştim. Kendi imkânlarımızla gelsek bugünkü gibi bir güne gezmeyi sığdıramazdık. Hem maddi olarak hem de vakit olarak böyle gezmeye fırsatımız olmuyor” diye konuştu.
Nuray Manyas ise “Saruhanlı’nın Lütfiye Mahallesi’nden geldik. Çok güzel bir gün geçirdik. 30 senedir Manisa’da yaşıyorum ama daha önce hiç böyle tarihi yerleri görmemiştim. Torunlarıma ve engelli kardeşime bakıyorum, bu yüzden pek gezmeye fırsatım olmuyor. Bugün bu gezi bana çok iyi geldi. Geziyi düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’e teşekkür ediyorum” dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Hayatını kaybeden genç kızın ölüm nedeni adli tıp raporu ile netlik kazanacak

SARUHANLI’DA ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ MESLEK LİSELERİNDE "ATÖLYEDE 1 GÜN" GEÇİRİYOR

Geleneksel Oyunlar Tırı” Manisa’da Çocuklarla Buluştu

Saruhanlı Ülkü Ocakları öğretmenler gününde çiçek dağıttı

Saruhanlı’da üzüm üreticisine “üzüm box kutuları” destek

Dünya zeytin ağacı günü Manisa’da buruk geçti

Manisa’da atık piller fidana dönüşüyor

Japon deprem uzmanı Moriwaki: "Manisa'da dağ tarafında büyük bir sıkıntı yok, asıl risk ova tarafında"

Akhisar’da tarihi eser ve ruhsatsız silah ele geçirildi

İki Tofaş araç kafa kafaya çarpıştı: 2'si ağır 3 yaralı

Bavulların içerisinden yaklaşık 17 kilogram uyuşturucu çıktı

Gıda zehirlenmesi şüphesi: 18 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti

Bıçaklı kavga: 1 yaralı

Turgutlu'da SMA bağış kutusu çalındı

Apartman yangını: 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı

Saruhanlı'da vefat...

MANİSA'NIN YÖRESEL KOLONYALARI SARUHANLI'DA YAŞAYAN BARDAKÇI KÖYÜNDEN HEMŞERİMİZDEN.

Traktörden düşen genç hayatını kaybetti

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 13.01.2025 08:59:00 1590 0
Tarih: 13.01.2025 08:59 Güncelleme: 13.01.2025 08:59
Haberi Sesli Oku