Saruhanlı'da sulama kanalları ve derelere anında müdahale

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelini etkisi altına alan şiddetli sağanak yağış ile birlikte Saruhanlı ilçe merkezi ve 8 kırsal mahallesinde yer alan dere ve sulama kanallarına müdahalede bulundu. Gece boyunca etkili olan sağanak yağışta görevinin başında olan ekipler, özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği yağış rejimlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yağışlar artık şiddetli ve ani olarak meydana geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Manisa için metrekareye 50-100 kg yağış düşeceği uyarısında bulunmuştu. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ani başlayan sağanak yağışta kısa sürede organize olarak yağıştan etkilenen Saruhanlı ilçe merkezi ve 8 kırsal mahallede yer alan dere ve sulama kanallarına müdahalelerde bulundu.

“Ekiplerimiz sürekli sahada”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “Manisa’da yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınların önüne geçmek amacıyla idare olarak sürekli olarak dere temizlik ve ıslah çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yağış anında, öncesinde ve sonrasında da sulama kanalları ve derelerdeki temizlik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Yağışların ani ve şiddetli olarak etkili olması sulama kanalları ve derelerin de hızla su almasına neden oluyor. Ekiplerimiz iş makinelerimizle gerekli müdahaleleri yapıyor” dedi.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 17.01.2024 17:07:00 1735 0

Tarih: 17.01.2024 17:07
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00