SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Türk kültüründe yeniden doğuşun, baharın ve birlikteliğin simgesi olan Nevruz ve Bahar Bayramı, Hacırahmanlı Atatürk Mehmet Otan Ortaokulu bahçesinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Programa İlçe Kaymakamı Murat Acar, Saruhanlı Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener BİLİR, İlçe Jandarma Komutanı Sn. Enes Can UYGUN, İlçe Emniyet Müdür V. Yılmaz Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda; ateşten atlama, yumurta tokuşturma, demir dövme gibi Nevruz Bayramı etkinlikleri yapıldı.

Kaymakam Acar, programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ederek Nevruz Bayramlarını kutladı.

Türk kültüründe yeniden doğuşun, baharın ve birlikteliğin simgesi olan Nevruz, okul bahçesinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Programda geleneksel Nevruz ateşi yakıldı, öğrenciler halk oyunları ve şiir dinletileriyle bayram sevincini yaşadı.

Başkan Yardımcısı Bilir, Nevruz’un aynı zamanda Türk tarihindeki önemli dönüm noktalarından biri olan Ergenekon Destanı ile de güçlü bir bağa sahip olduğunu vurguladı. “Ergenekon'dan çıkışımız gibi, Nevruz da bir dirilişin, yeniden doğuşun simgesidir. Türk milleti için bu bayram, yalnızca baharın gelişi değil, aynı zamanda birlik, beraberlik ve özgürlüğün de kutlandığı anlamlı bir gündür” dedi.

Bilir, programın sonunda öğrencilerle sohbet ederek onların Nevruz’a dair duygu ve düşüncelerini dinledi.



TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 21.03.2025 16:12:00 1350 0

Tarih: 21.03.2025 16:12
Haberi Sesli Oku
19.04.2025 16:20:00