SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Türk kültüründe yeniden doğuşun, baharın ve birlikteliğin simgesi olan Nevruz ve Bahar Bayramı, Hacırahmanlı Atatürk Mehmet Otan Ortaokulu bahçesinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Programa İlçe Kaymakamı Murat Acar, Saruhanlı Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener BİLİR, İlçe Jandarma Komutanı Sn. Enes Can UYGUN, İlçe Emniyet Müdür V. Yılmaz Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda; ateşten atlama, yumurta tokuşturma, demir dövme gibi Nevruz Bayramı etkinlikleri yapıldı.

Kaymakam Acar, programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ederek Nevruz Bayramlarını kutladı.

Türk kültüründe yeniden doğuşun, baharın ve birlikteliğin simgesi olan Nevruz, okul bahçesinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Programda geleneksel Nevruz ateşi yakıldı, öğrenciler halk oyunları ve şiir dinletileriyle bayram sevincini yaşadı.

Başkan Yardımcısı Bilir, Nevruz’un aynı zamanda Türk tarihindeki önemli dönüm noktalarından biri olan Ergenekon Destanı ile de güçlü bir bağa sahip olduğunu vurguladı. “Ergenekon'dan çıkışımız gibi, Nevruz da bir dirilişin, yeniden doğuşun simgesidir. Türk milleti için bu bayram, yalnızca baharın gelişi değil, aynı zamanda birlik, beraberlik ve özgürlüğün de kutlandığı anlamlı bir gündür” dedi.

Bilir, programın sonunda öğrencilerle sohbet ederek onların Nevruz’a dair duygu ve düşüncelerini dinledi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 21.03.2025 16:12:00 0
Tarih: 21.03.2025 16:12 Güncelleme: 21.03.2025 16:12
Haberi Sesli Oku