SALİHLİ KURTTUTAN MAHALLESİNİN ALTIN MADALYALI ZEYTİNYAĞI

ADİL AKA

Manisa’nın  Salihli ilçesi Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, İtalya’da katıldığı EVO IOOC  ve Anatolia  yarışmalarında 2 altın madalya kazanarak alanında büyük bir başarıya imza atan Ege Asırlık zeytinyağı firmasının sahibi Cemal Ayyyıldız’ı  tebrik ederek başarılarının devamını diledi. 

Salihli Ziraat Odası hizmet binasında gerçekleştirilen törende konuşan Cemal Ayyıldız, ”Bundan tam 10 önce sevgili eşim Nadide Ayyıldız ile birlikte fıstık çamları ile ünlü Kurttutan mahallesinde 30 dekar tarla almakla başladık. Tarlamıza Gemlik cinsi zeytinleri diktik. Bin bir emekle yetiştirdiğimiz zeytinlerimizi Köprübaşı ilçesinde bulunan Yavuzhan Zeytinyağı Fabrikası’nda sıktırarak yarışmalara girdik. Girdiğimiz yarışmalarda ülkemizi, ilimizi ve Salihli’mizi gururla temsil ederek, 2 altın madalya kazandırdık. Başkanımız bizleri tebrik ederek onurlandırdı .  Doğal, kaliteli ve güvenilir gıda üretip, doğaya ve çevreye duyarlı üretim yapıyoruz” dedi.

Törende konuşan Kurttutan Mahallesi Muhtarı Süleyman Kaya’da, ”Cemal  bey sadece mahallemizin değil Salihli’nin de gururu oldu. Mahallemizin rakımı 550 metre.  Gayet havadar bir alan. Bütün yatırımcıları mahalleme bekliyorum. Gerekli yardımı muhtarlık olarak sağlayacağız” dedi.

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç da yaptığı konuşmada, “İlçemize gelerek yatırımlarda bulunan Nadide ve Cemal Ayyıldız çifti, dışarıdan destek almadan, organik olarak hayatta kalabilen ve kendi kendini büyütebilen, tüm süreçlerde doğa ile uyumlu bir marka oluşturmuşlar. Uluslararası yarışmalarda Salihli’yi gururla tanıtıyorlar. Aldıkları dereceleri ve kendilerini kutluyorum. İlçemizde kayıtlı olarak yaklaşık 115 bin dekarlık alanda 4 milyon 500 bin dikili zeytin ağacı var. Ve bunlardaki verim her sene artarak devam ediyor. Bugün görüyoruz ki, ilçemizde faaliyet gösteren zeytinyağı firmaları dünya çapında başarılar elde ederek ülkemizin ve ilçemizin tarım alanındaki başarılarına yenilerini ekliyor. Biz de Salihli Ziraat Odası olarak ilçemizin gelişimi ve tanıtımı hususunda ilçemize gelerek verimli topraklarına yatırımda bulunan tüm firmaların yanında olmaya devam ediyoruz.” dedi.



SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

Kore Gazisi son yolculuğuna uğurlandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 10.02.2025 13:45:00 644 0

Tarih: 10.02.2025 13:45

Haberi Sesli Oku