Ringde Büyük Gurur: Saruhanlılı Esila Kaçar Türkiye Üçüncüsü Oldu
2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Muay Thai Yıldızlar Kız-Erkek Türkiye Şampiyonası’nda Saruhanlı’yı temsil eden genç sporcu Esila Kaçar, gösterdiği üstün performansla Türkiye üçüncüsü olarak ilçeye büyük bir gurur yaşattı.
9-12 Mayıs tarihleri arasında Uşak’ta düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 400 sporcunun katıldığı dev organizasyonda birbirinden çekişmeli müsabakalar yaşandı. Şampiyonada Manisa’yı ve Saruhanlı’yı temsil eden Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu öğrencisi Esila Kaçar, azmi, disiplini ve mücadeleci ruhuyla dikkat çekti.
Başarılı sporcu, şampiyona öncesinde Manisa’da gerçekleştirilen il seçmelerinde rakiplerini geride bırakarak birincilik elde etmiş ve Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazanmıştı. Saruhanlı Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Muay Thai eğitimi alan Esila Kaçar, Uşak’taki şampiyonada da başarılı performansını sürdürdü.
Eleme maçlarında güçlü rakiplerini tek tek geçerek adını yarı finale yazdıran Esila, Türkiye’nin en başarılı sporcularının yer aldığı organizasyonda büyük bir mücadele örneği sergiledi. Yarı final müsabakasında da son ana kadar mücadeleyi bırakmayan genç sporcu, turnuvayı Türkiye üçüncüsü olarak tamamlayarak bronz madalyanın sahibi oldu.
“Bu Başarı İlçemiz İçin Büyük Gurur”
Saruhanlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Dağdelen, elde edilen başarıdan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek Esila Kaçar ve antrenörü Tayyipcan Kaygas’ı tebrik etti.
Dağdelen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Gençlerimizin sporla iç içe yetişmesi hem fiziksel hem de sosyal gelişimleri açısından çok önemli. Spor; disiplinli, özgüvenli, başarılı ve hedefleri olan bireyler yetişmesine katkı sağlıyor. Esila kızımızın elde ettiği bu önemli derece bizleri gururlandırdı. Başta sporcumuz olmak üzere ailesini ve antrenörümüz Tayyipcan Kaygas’ı gönülden kutluyorum.”
Sporun gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu ve onların geleceğe daha sağlam adımlarla hazırlanmasına katkı sunduğunu ifade eden Dağdelen, Saruhanlı Halk Eğitimi Merkezi olarak sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Saruhanlı’da Sevinçle Karşılandı
Esila Kaçar’ın Türkiye üçüncülüğü ilçede de sevinçle karşılandı. Eğitim camiası, spor severler ve vatandaşlar genç sporcunun başarısını takdir ederken, elde edilen derecenin Saruhanlı adına önemli bir motivasyon kaynağı olduğu ifade edildi.
Muay Thai branşında elde edilen bu önemli başarının, ilçedeki genç sporculara da örnek olması beklenirken, Esila Kaçar’ın önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılara imza atacağına inanılıyor.








