Anahtar Kelimeler: . . Görür KİMDİR. NERELİDİR

Prof. Dr. Naci Görür KİMDİR. NERELİDİR

Naci Görür, 9 Eylül 1947 tarihinde Elazığ’da Nailbey Mahallesi, Ok Sokak’ta bulunan 10 numaralı şirin bir kerpiç evde doğmuştur.

Mustafa adında abisi, Güllü adında ablası vardır.

Annesi Hatime Hanımdır.

Marangozluk yapan babası Ahmet Görür, Naci dört yaşındayken öldü.

İlkokulu Altınova İlkokulu’nda, ortaokulu Atatürk Ortaokulu’nda,1963 yılında başladığı liseyi de Elazığ Lisesi’nde 1966 yılında bitirdi.

Yaz aylarında tren istasyonunda “keskin nane” şekeri satmış.

1966 yılında başladığı (İTÜ) İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim Üyesi Aday Adayı Bursu ile okuyarak 1971 yılında Y.Mühendis olarak mezun oldu. 1973 yılına kadar İstanbul Teknik Üniversitesinde asistan olarak çalıştı.

1973 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın bursu ile doktora yapmak üzere İngiltere’ye giderek Londra Üniversitesi Imperial College, Royal School of Mines’da D.I.C. (Diploma of Imperial College), M.Phil. (Master of Philosophy) ve PhD (Doctor of Philosphy) derecelerini alarak sedimentoloji üzerine doktorasını yaptı.

1978 yılında Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Teknik Üniversitesinde çalışmaya devam etti. 1983 yılında doçent, 1989 yılında profesör oldu.

1997-2000 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nin dekanlığını yaptı. Profesör Dr. Naci Görür Sedimantoloji ve Deniz Jeolojisi konularında uzmandır.

Türkiye’nin sedimenter havzaları, tektoniği ve denizleri hakkında araştırmalar yaptı. Özellikle 1999 depremlerinden sonra Marmara Denizi’nin deprem potansiyelinin açıklığa kavuşturulması için yoğun bir faaliyet gösterdi ve çok sayıda ulusal ve uluslararası proje yürüttü.

1983 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü aldı. 1997 yılında yaptığı araştırmalar nedeniyle (TÜBA) Türkiye Bilimler Akademisi asil üyeliğine seçilip, ODP türkiye temsilciliği, Avrupa Bilim Vakfı ODP bilimsel komite üyeliği, ODP council üyeliği, okyanus araştırmaları bilimsel komite üyeliği, TÜBİTAK’da Yer, Deniz, Atmosfer Bilimleri ve Çevre Araştırma Grubu Üyeliği, Tubitak ulusal deniz jeolojisi araştırmaları koordinatörlüğü, Tubitak bilim kurulu üyeliği gibi görevlerde çalışmıştır. 2000 yılında aynı kurumun Marmara Araştırma Merkezi Başkanlığı’na getirildi.

2004 yılında NATO bilim ödülünü aldı.

2003–2010 arasında yarı zamanlı öğretim üyesi olarak çalıştı. 2010 Haziranından itibaren tam zamanlı öğretim üyesi olarak tekrar İTÜ’ye döndü.

Naci Görür, 1973 yılından beri Ayten Akyıldız ile evli ve iki çocuğu vardır.



Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Kim kimdir ? 21.02.2023 10:02:00 0
Tarih: 21.02.2023 10:02 Güncelleme: 21.02.2023 10:02
Haberi Sesli Oku

Kim kimdir ?

Kim kimdir ? Haberleri