Manisa’nın duvarları genç sanatçılarla renklenecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen ‘Duvarda Sanat, Şehirde Hayat’ yarışması, genç sanatçılara Mimar Sinan Bulvarı üzerinde yer alan köprülü kavşaklar ve duvar yüzeylerine estetik bir kimlik kazandırma fırsatı sunacak. 12 Mayıs 2025 tarihine kadar devam edecek başvuru sürecinin ardından dereceye giren tasarımlar ödüllendirilecek.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, şehir estetiğini geliştirmek ve sanatı kamusal alanlara taşıyarak halkın sanatla daha fazla etkileşim kurmasını sağlamak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte düzenlenen ‘Duvarda Sanat, Şehirde Hayat’ duvar yüzeyleri öğrenci tasarım yarışması, genç sanatçılara yeteneklerini sergileme imkanı sunacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi veya aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılabileceği yarışma kapsamında, belirlenen duvar yüzeyleri için özgün ve sıradışı tasarımlar hayata geçirilecek. Böylece, kentin kültürel mirasına uyumlu, sanatsal değeri yüksek ve özgün eserler şehre kazandırılacak.

Ödüller sahiplerini bulacak
Yarışmada başarılı olan öğrencilere çeşitli ödüller verilecek. Birincilik ödülü 25 bin TL, ikincilik ödülü 15 bin TL, üçüncülük ödülü 10 bin TL olarak belirlenirken, ayrıca 5 bin TL değerinde mansiyon ödülü de verilecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi, yarışmanın kentin görsel kimliğini zenginleştirmek açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, genç sanatçıları projeye katılmaya davet etti. Yarışma sonunda seçilen tasarımlar, Manisa’nın belirlenen noktalarındaki duvarlara uygulanarak şehrin estetik yapısına katkı sağlayacak.

Son başvuru tarihi 12 Mayıs 2025
Başvuruların 12 Mayıs 2025 tarihine kadar kabul edileceği yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, yarışma şartnamesi ve detaylı bilgilere ‘www.manisa.bel.tr’ adresinden ulaşabilecek.



Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 15.04.2025 12:09:00 611 0

Tarih: 15.04.2025 12:09 Güncelleme: 15.04.2025 12:09
Haberi Sesli Oku
26.06.2025 13:28:00