Manisa’da sahipsiz hayvanlar için yol haritası çizildi
Manisa Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda sahipsiz hayvanlar için eylem planı oluşturuldu. Eylem planı çerçevesinde her ilçede sahipsiz hayvanların tedavi ve rehabilitasyonunu sağlayacak hayvan bakım evleri ve doğal yaşam alanlarının oluşturulması, kısırlaştırma ve sahiplendirme çalışmalarının bilimsel yöntemlerle yürütülmesi, toplumun bilinçlendirilmesi ve ilgili kamu personelinin eğitilmesi gibi hedefler belirlendi.
Manisa’da sahipsiz hayvanlarla ilgili yapılan çalışmaların daha etkin ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amacıyla Vali Vahdettin Özkan başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. 17 ilçe kaymakamı ve Hayvanları Koruma Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, 30 Temmuz 2024 tarihinde değişen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve 13 Aralık 2024 tarihinde yürürlüğe giren Uygulama Yönetmeliği doğrultusunda, Manisa genelinde sahipsiz hayvan popülasyonunun kontrol altına alınması ve toplum huzurunun sağlanmasına yönelik ilçe bazlı eylem planları oluşturuldu.
Eylem Planı çerçevesinde her ilçede sahipsiz hayvanların tedavi ve rehabilitasyonunu sağlayacak hayvan bakım evleri ve doğal yaşam alanlarının oluşturulması, kısırlaştırma ve sahiplendirme çalışmalarının bilimsel yöntemlerle yürütülmesi, toplumun bilinçlendirilmesi ve ilgili kamu personelinin eğitilmesi gibi hedefler belirlendi.
Toplantıda eylem planlarının takibinin ilçe kaymakamlarınca izlenmesi, ilgili kurum ve kuruluşların katkılarıyla sürecin düzenli denetleneceği ifade edildi. Ayrıca, Manisa Valiliği koordinasyonunda üç ayda bir değerlendirme toplantılarının yapılacağı, sürecin etkinliğinin gözden geçirilerek gerekli aksiyonların sağlanacağı kaydedildi.
İl genelinde yürütülecek çalışmaların; toplum güvenliğini esas alan, hayvan refahını gözeten, sürdürülebilir bir model çerçevesinde şekillendirilmesi gerektiği vurgulandı.
Vali Özkan toplantıda yaptığı konuşmada, "Sahipsiz Hayvanların refahını gözeten, sürdürülebilir bir modelle toplum huzurunun sağlanması için asli görevli belediyelerimizle birlikte çalışıyoruz. Manisa, bu alanda örnek bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Amacımız en kısa sürede hem insanlar hem de hayvanları için daha huzurlu bir yaşam ortamını sağlamaktır." dedi.



Çocuklara ‘çevre’ bilinci aşılanacak

Otomobille çarpışan traktör ikiye bölündü

Saruhanlı CHP’de neler oluyor? Zeki Bilgin istifa etti… Özalper’in sözlerinin perde arkasında ne var?

Gördes Huzurevi’nde 'Engelsiz işgücü' buluşması

Kira borcu olan kiracılar için ‘kesin tahliye’ maddesi meclisten döndü

Başkan Özalper yeni yönetimiyle basının sorularını yanıtladı

Manisa’da 27 yıl hapisle aranan dolandırıcı sahte kimlikle yakalandı

Saruhanlı MEB’den Resfebe Yarışması Ödül Töreni Gerçek

Turgutlu'da hemzemin geçitte kaza: Kamyonetin kasası koptu

Polis memuru kalbine yenik düştü

TOBB Manisa Kadın Girişimciler İcra Komitesi Turgutlu'da toplandı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Trenin çarptığı kamyonet ikiye bölündü: 1 yaralı

Trafik kazası: 1 ölü, 8 yaralı

Başkan Dutlulu: “Manisa’nın Geleceğini Ortak Akılla İnşa Edeceğiz”

Yunusemre Halk Eğitimi Korosu’ndan “Sarı Zeybek” Konseri

Başkan Ekrem Cıllı’dan Bakan Murat Kurum’a Ziyaret

ŞEHZADELER BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Silahlı saldırı: 1 ağır yaralı

Karayolunda kaza: 1 ölü

Eğlence mekanına silahlı saldırıya 1 gözaltı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 18.03.2025 11:56:00 1542 0
Tarih: 18.03.2025 11:56 Güncelleme: 18.03.2025 11:56
Haberi Sesli Oku