Manisa Tarım Çalıştayına ev sahipliği yaptı
Manisa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 14 Büyükşehir Belediyesinin Tarım ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanları Tarım Çalıştayında bir araya geldi.
CHP Tarım ve Orman Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem’in koordinasyonunda, 14 Büyükşehir Belediyesinin Kırsal Kalkınma Daire Başkanları, Manisa’da düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Yunusemre ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcıları Oğuz Murat Pınar ve Ali Kılıç da katıldı.

Tarım sektörü güçlendirilecek
Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyelerinin temsilcilerinin yer aldığı toplantıda, kırsal nüfusun yaşlanması ve bunun gıda üretimine etkileri, tarımsal ürünlerin pazarlanması, ürün işleme ve depolama tesislerinin kurulması gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantının temel amaçları arasında kırsal bölgelerin kalkınması, tarım sektörünün güçlendirilmesi ve başarılı uygulamaların paylaşılması yer aldı.
Katılımcılar, tarımsal ürünlerin daha iyi pazarlanması için yeni stratejiler geliştirmenin önemini vurguladı. Ürün işleme ve depolama tesislerinin kurulması konusu ise, tarımsal üretimin değerlendirilmesi ve israfın önlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Toplantıda, bu konuda yapılabilecek yatırımlar ve iş birlikleri üzerinde önemle duruldu.

"Türkiye’ye örnek modeller sunacağız"
Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Türkiye’de üreticinin desteklenmediği, doğru yönlendirilmediği ve geleceği planlanmayan bir tarım sektörü var. CHP’li belediyeler, üretimi artıran projeleriyle bu açığı kapatmaya hazır. Tarımı yalnızca desteklemekle kalmayacağız; doğru politikalarla yönlendirecek ve tüm Türkiye’ye örnek modeller sunacağız. Çünkü bekleyecek vaktimiz yok; üreticimiz zor durumda, tüketicimiz artan maliyetler karşısında eziliyor. Çiftçimizin emeğini koruyacak, cömert topraklarımızın potansiyelini hayata geçirecek projelerle Türkiye’yi tarımda yeniden ayağa kaldıracağız" dedi.



Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin hastaneden açıklama

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Manisa TSO Başkan Dutlulu’yu ağırladı

Manisa’nın Gururu Oldular: Genç Şeflerden Uluslararası Başarı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Olimpiyat madalyalı judocuya Kaymakam Güldoğan'dan plaket

Hastanede "öldü" denildi, defnedilirken ağlayınca yaşadığı anlaşıldı

Manisa'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından defalarca bıçaklanan kadın dehşet anlarını anlattı

Tuğba Melis Türk Umre'den paylaştı! Başörtülü halini gören yoruma sarıldı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Bahçede ölü olarak bulundu

'Gelinim Mutfakta'nın fenomen ismi hayatını kaybetti! Bu sözlerle duyuruldu

Uyuşturucu operasyonunda 145 bin TL suç geliri ele geçirildi

Bağırsak sağlığı, uzun yaşam üzerinde belirleyici rol oynuyor

Bahis depremi!

Motosikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Trafik kazası kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Kediyi poşete koyup çöpe attılar

Eğitim Bir-Sen'den Manisa’da Genişletilmiş İl Divan Toplantısı

Salihli’de 630 uyuşturucu hapla yakalanan şüpheli tutuklandı

2 aranan şahıs operasyonla yakalandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 6.12.2024 09:36:00 1171 0
Tarih: 06.12.2024 09:36 Güncelleme: 06.12.2024 09:36
Haberi Sesli Oku