Anahtar Kelimeler: Manisa Merkezin Noktadan Kontrol Edilecek

SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Hizmet Binasında kurulumu devam eden SCADA sistemini inceledi. Başkan Ergün’e SCADA odasında sistemin nasıl çalıştığı ile ilgili bilgi verildi. Başkan Ergün, “Ana isale hattında, depolarda ve pompa istasyonlarında meydana gelebilecek arızalar anında bu sistem sayesinde tespit edilip, günün 24 saati su dağıtım sistemi anlık olarak izlenecek. Bu sistem Manisa merkezde adeta teknolojik gözümüz olacak. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, içme suyu depoları ile sondajlarının tek bir noktadan izlenmesi ve takip edilmesi için oluşturulan SCADA sistemi ile ilgili incelemelerde bulundu. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Bilgi İşlem Daire Başkanı Fehmi Özcan ve yüklenici firma temsilcileri tarafından Başkan Ergün’e gelinen nokta ile ilgili bilgi verildi. Manisa merkezdeki içme suyu depoları, sondajlar ve Gürle İçme Suyu Ana İsale Hattındaki değişimler SCADA sistemi üzerinden takip edilecek. Merkezde toplanan veriler ışığında, depolara ve sondajlara müdahalede bulunulabilecek.

“Bu sistem Manisa merkezde adeta teknolojik gözümüz olacak”

Yapılan incelemenin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün açıklamalarda bulundu. Başkan Ergün, “SCADA sistemi suyun yönetilmesi açısından son derece önemli. Kurulan haberleşme sistemi ile SCADA merkezinde toplanan bilgiler ışığında içme suyu birimlerimiz buradan yönetilecek. Ana isale hattında, depolarda ve pompa istasyonlarında meydana gelebilecek arızalar anında bu sistem sayesinde tespit edilip, günün 24 saati su dağıtım sistemi anlık olarak izlenecek. Burada yapılan değerlendirmelerin ardından, merkezdeki bilgisayarlardan, vanalar ve pompalara komutlar; kapama, açma ve çalıştırma, durdurma gibi gönderilerek, bu ekipmanlara merkezden müdahale edebileceğiz. Bu sistem Manisa merkezde adeta teknolojik gözümüz olacak. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 10.09.2020 08:59:00 0
Tarih: 10.09.2020 08:59 Güncelleme: 10.09.2020 08:59
Haberi Sesli Oku