Tarih: 18.04.2019 15:31

Kumkuyucak´ta Dere Islah Çalışmaları Başladı

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANI - MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı´nın Kumkuyucak Mahallesi´nde dere taşkınlarının önüne geçerek sağlıklı su akışını sağlamak amacıyla menfez çalışmalarına başladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelindeki vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak adına dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla MASKİ, Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak Mahallesi´nde de dere taşkınları meydana gelmesini önlemek için menfez çalışması başlattı. İş kapsamında 8 adet menfezin montajı gerçekleştiriliyor. Çalışmalar tamamlandığında suyun dere yatağı içerisindeki kontrollü akışı sağlanarak çevreye ve vatandaşlara zarar vermesi engellenecek.

?Hizmet için teşekkür ederiz?

Kumkuyucak Mahalle Muhtarı Nuri Karacaoğlu, ?Yoğun yağış dönemlerinde deremizin bu kısmında taşkınlar oluyor ve tarım arazilerimiz su altında kalıyordu. Böyle olunca da karşıya geçişimiz çok zor oluyordu, rezillik çekiyorduk. Şuan menfezlerimiz yerleştiriliyor. Artık yağmur yağsa da herhangi bir sıkıntı yaşamayız. Vatandaş güvenle ve rahatlıkla gelip geçebilir. Yapılan hizmetten dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´e ve MASKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —