SARUHANI - MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı´nın Kumkuyucak Mahallesi´nde dere taşkınlarının önüne geçerek sağlıklı su akışını sağlamak amacıyla menfez çalışmalarına başladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelindeki vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak adına dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla MASKİ, Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak Mahallesi´nde de dere taşkınları meydana gelmesini önlemek için menfez çalışması başlattı. İş kapsamında 8 adet menfezin montajı gerçekleştiriliyor. Çalışmalar tamamlandığında suyun dere yatağı içerisindeki kontrollü akışı sağlanarak çevreye ve vatandaşlara zarar vermesi engellenecek.

?Hizmet için teşekkür ederiz?

Kumkuyucak Mahalle Muhtarı Nuri Karacaoğlu, ?Yoğun yağış dönemlerinde deremizin bu kısmında taşkınlar oluyor ve tarım arazilerimiz su altında kalıyordu. Böyle olunca da karşıya geçişimiz çok zor oluyordu, rezillik çekiyorduk. Şuan menfezlerimiz yerleştiriliyor. Artık yağmur yağsa da herhangi bir sıkıntı yaşamayız. Vatandaş güvenle ve rahatlıkla gelip geçebilir. Yapılan hizmetten dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´e ve MASKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz? dedi.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 18.04.2019 15:31:46 628 0

Tarih: 18.04.2019 15:31
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00