Tarih: 20.12.2013 15:50

KESK Üyelerinden İş Bırakma Eylemi

Facebook Twitter Linked-in

Manisa`da KESK üyeleri bütçe görüşmelerini protesto amacıyla 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Manisa Lisesi önünde toplanan sendika üyeleri, Manolya Meydanı`na kadar slogan atarak yürüdü.

Manolya Meydanı`nda basın açıklaması yapan Manisa KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Remzi Şirin, kaynakların barış için değil, savaş için harcandığını öne sürdü, tüm kamu çalışanlarının kendi iş kollarında onlarca sorun ve talepleri olduğunu ve KESK olarak bu taleplerin takipçisi olduklarını hatırlattı.

Şirin, şöyle konuştu:

"Bütçeden genel taleplerimiz ise çok net. Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz. Maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını istiyoruz. Katılımcı demokratik bir bütçe istiyoruz. Kaynakları faiz olarak sermayeye aktaran değil herkese eşit, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir kamu hizmeti üreten bir bütçe istiyoruz. Kamuda istihdam eksikliğinin giderildiği, tüm çalışanlarının iş ve ücret güvencesinin sağlandığı, gelir dağılımında adaleti sağlayan bir bütçe istiyoruz."

İnsanca bir yaşam hakkını kazanana dek mücadelelerinin süreceğini belirten Şirin, "aileleri ile beraber 15 milyonu aşkın kamu emekçisinin, emeklinin taleplerini yok sayan, emekçilerin alın teriyle kazanılmış hakları çöpe atan, yoksulluğu dayatan satış sözleşmesini" tanımadıklarını kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —