Manisa`da KESK üyeleri bütçe görüşmelerini protesto amacıyla 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Manisa Lisesi önünde toplanan sendika üyeleri, Manolya Meydanı`na kadar slogan atarak yürüdü.

Manolya Meydanı`nda basın açıklaması yapan Manisa KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Remzi Şirin, kaynakların barış için değil, savaş için harcandığını öne sürdü, tüm kamu çalışanlarının kendi iş kollarında onlarca sorun ve talepleri olduğunu ve KESK olarak bu taleplerin takipçisi olduklarını hatırlattı.

Şirin, şöyle konuştu:

"Bütçeden genel taleplerimiz ise çok net. Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz. Maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını istiyoruz. Katılımcı demokratik bir bütçe istiyoruz. Kaynakları faiz olarak sermayeye aktaran değil herkese eşit, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir kamu hizmeti üreten bir bütçe istiyoruz. Kamuda istihdam eksikliğinin giderildiği, tüm çalışanlarının iş ve ücret güvencesinin sağlandığı, gelir dağılımında adaleti sağlayan bir bütçe istiyoruz."

İnsanca bir yaşam hakkını kazanana dek mücadelelerinin süreceğini belirten Şirin, "aileleri ile beraber 15 milyonu aşkın kamu emekçisinin, emeklinin taleplerini yok sayan, emekçilerin alın teriyle kazanılmış hakları çöpe atan, yoksulluğu dayatan satış sözleşmesini" tanımadıklarını kaydetti.



Kemal Önal Sokak Modern Görünümüne Kavuştu

Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 20.12.2013 15:50:27 0
Tarih: 20.12.2013 15:50 Güncelleme: 20.12.2013 15:50
Haberi Sesli Oku