Anahtar Kelimeler: Kayıp mühendis Doğukan' gündür haber

Kayıp mühendis Doğukan'dan 14 gündür haber yok
Endonezya'dan Singapur'a gitmekte olan “Valentina 1” adlı yük gemisinde görevli mühendis Doğukan Demirtaş'tan (29) 14 gündür haber alınamıyor. Gemi mürettebatı ve yetkililerin arama çalışmaları sonuçsuz kalırken, ailesi endişeli bekleyişini sürdürüyor.
Makine mühendisi Doğukan Demirtaş, 10 Eylül 2024 tarihinde “Valentina 1” gemisinde 4. mühendis olarak göreve başladı. Gemi, Endonezya'dan Singapur'a doğru yol alırken, Demirtaş'ın 17 Aralık'ta kaybolduğu fark edildi. Mürettebat, geminin tüm bölümlerini detaylıca aramasına rağmen Demirtaş'a ulaşılamadı.

Arama çalışmaları hava şartlarına takıldı
Demirtaş için çevredeki gemiler ve sahil güvenlik ekipleri tarafından Endonezya açıklarındaki Flores Adası bölgesinde başlatılan arama çalışmaları, olumsuz hava şartları nedeniyle 7 günün sonunda durduruldu. Oğluyla en son 16 Aralık günü saat 13.42'te telefonla konuştuğunu belirten baba Önder Demirtaş, yetkililerden yardım istedi.
Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan ve taksicilik yapan baba Önder Demirtaş, yaşananları şu sözlerle anlattı: "Doğukan, 10 Eylül'de 6 aylık sözleşmeyle göreve başlamıştı. Oğlumla en son 16 Aralık'ta konuştuk. İyi olduğunu söyledi. Pazar günü Endonezya'dan yola çıktılar. Çarşamba günü öğleden sonra şirket beni arayarak oğlumun kaybolduğunu söyledi. Gemi mürettebatı her yeri birkaç kez aramış ama Doğukan gemide bulunamamış. Gemide üç kamera varmış, onlarda da herhangi bir görüntüye rastlanmamış."
Geminin daha sonra arama çalışmaları için belirli rotalar üzerinden Endonezya'ya geri döndüğünü, aramalar sonuçsuz kalınca Singapur'a devam ettiğini ifade eden Demirtaş, süreçte Singapur ve Endonezya'daki başkonsolosluklarla iletişime geçtiklerini belirtti. Demirtaş, "Şirket ve Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla bilgi almaya çalışıyoruz ama net bir sonuç yok. Hayat dolu bir çocuktu, akıbeti hakkında bilgi alabilmek için herkesten yardım istiyoruz" dedi.
Demirtaş ailesi, arama çalışmalarının yeniden başlatılması ve kapsamlı bir soruşturma yürütülmesini talep ediyor.



Sözleşmeli Er kazada hayatını kaybetti

Açlıkla boğuşan emekliye bir darbe de SGK'dan geldi! Maaş konusunda sıcak gelişme

Saruhanlı’nın Nüfusu 57.935 Oldu

Ege'de deprem fırtınası! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan iki korkunç ihtimali sıraladı

Marmara Gölü'ndeki izinsiz ekili alanlara müdahale

Başkan Zeyrek: "Teğmenlerimizin her zaman yanındayız"

Naci Görür o ilin adını verdi: Bu kadar yıkıcı fay hattı geçen başka şehrimiz yok

Büyükşehirden mübadelenin 102. yılında anma etkinliği

Devlet bu kez çiftçinin cebine göz dikti! Artık o da ücretli olacak

2025 YILI SARUHANLI İLÇESİ TOPLANTI GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞLERİ GÜZERGÂHI TOPLANMA VE DAĞILMA YERLERİ

Bu nasıl asker eğlencesi? Yaşlı kadın olan biteni şaşkınlıkla izledi

KIBRIS GAZİMİZ FERHAT GENCER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Manisa İtfaiyesi 2024'te 16 bin olaya müdahale etti

Otel yangınında ölen anne kızın helalliğinde gözyaşları sel oldu

Bülent Arınç: “Değer Erozyonu Türkiye’yi Bu Hâle Getirdi”

İzmir'de dine, Peygamber Efendimiz'e ve Atatürk'ün annesine hakaret eden kişi tutuklandı

Ekrem Başkan, Yeni Kavşak Projesi İçin İzmir'de

Doğal gazını yakmayarak komşudan geçinene kötü haber

İhmal edilen baca temizliği yangına neden oluyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden üretimde rekor yıl

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 1.01.2025 12:50:00 1009 0

Tarih: 01.01.2025 12:50

Haberi Sesli Oku