SARUHANLI - İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), aylık toplantısı internet üzerinden yapılırken Nöroloji Uzmanı Dr. Aysel Gürsoy “Unutuyorum Doktor, Neden?” adlı sunumu gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, İKKB’nin girişimcilik rol model toplantıları düzenleyeceğini söyledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, İKKB’nin önceki ay yaptığı etkinlikler hakkında bilgi verdi. İKKB’nin daha kapsamlı çalışmalar yaparak kadın hakları konusunda etkin olacağını dile getiren Serter, “ İKKB olarak komisyon toplantılarımıza çok önem veriyoruz. Komisyon toplantılarında konular üzerinde detaylı analizler yaparak sorunlara çözüm arıyoruz. Gelecek dönemde yapılacak toplantılarımızın ve etkinliklerimizin planlamasını tamamladık. Sektörel bağlantılar kurarak İKKB bünyesi altında faaliyet gösteren derneklerin daha iyi çalışma koşullarının sağlanmasını hedefliyoruz. Girişimcilik rol model toplantılarında ise ön plana çıkan ve girişimcilik hikâyeleriyle bizlere yön gösteren insanları ağırlayacağız” dedi.

“İnsan ilişkilerini canlı tutmanın bir yolunu aramak gerekiyor”

“Unutuyorum Doktor, Neden” adlı sunumu yapan Dr. Aysel Gürsoy, çocukluk döneminde aile içinde ve eğitimde kalıcı formatların atılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Uzaktan eğitimle alınan bilgilerin ne kadar kalıcı olacağının tamamen soru işareti olacağını dile getiren Dr. Gürsoy, “Unutkanlığın ne sıklıkla tekrarlanıyor olması çok önemli. Her gün veya sık sık gerçekleşen unutkanlıklar, bizim için patolojik unutkanlıktır. Ayrıca unutkanlıkla gelen kişinin yaşına gelen insanların yaş aralığı bizim için çok önemli. Çünkü 40 ile 75 yaş arası gelen hastalarımızda aradığımız cevaplar başka 75 yaş üstü hastalarımızda aradığımız cevaplar başka. Psikiyatri kliniklerinde sosyal medya bağımlılığı bölümü açıldı. Sosyal iletişimden tamamen kopan ve internet başındayken nöbet geçiren insanlar var. Bilgisayar artık hayatımızın merkezinde ama kaliteli boşluklar sağlamak lazım. Aile içi iletişimi ve insan ilişkilerini canlı tutmanın bir yolunu aramak gerekiyor” dedi.

“Alzheimer’a dikkat edilmeli”

Beslenme bozukluğu, B12 ve psikolojik hastalıkların ciddi unutkanlıklara sebep olduğunu dile getiren Dr. Gürsoy, beynin alışık olduğu fizyolojik ritme genç ve orta yaşta dönmek gerektiğini ifade etti. Uyku düzenin beynin çalışma saatine göre ayarlanması gerektiğini vurgulayan Dr. Gürsoy, “Alzheimer’ın şu anda bir tedavisi ve aşısı yok ama gençlik döneminde alınan önlemlerle bunu geciktirebiliriz. Alzheimer hastası eş veya bakımıyla ilgilenen kişi de hastalığın görülme ihtimali de artar. Hastalığa hazır olmak hem hastanın hem de ailenin rahat etmesini sağlıyor. Demans hastalığının en büyük tetikleyicisinin Alzheimer’dır. Demans, hastalığında küçük travmalar çok önemli. Demans’ın nedenlerin bilirsek hayatı kısmen paylaşmak mümkün. Alzheimer artık 40 ile 90 yaş arasında görülüyor. Beynin uyaran alması gerekiyor. Eğer uyaran kısımların tetikleyecek hareket olmazsa beyin bazı fonksiyonlarını kaybediyor. İlaç tedavisi erken dönemde oldukça önemlidir. Aktif yaşam sizi Alzheimer’dan korur” dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Hasta Memnuniyeti En Büyük Motivasyon Kaynağı

Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne Yeni Dahiliye Uzmanı: Uzm. Dr. Okan Özak Göreve Başladı

17 yaşındaki lise öğrencisi motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Uzm. Dr. Seher İdil Hastanemizde Göreve Başladı

Manisa'da Tartışma Cinayetle Bitti! Şüpheli Kaçarken Yakalandı

Miniklerden Doğaya Anlamlı Dokunuş: “Toprağın Diriliş Hikâyesi” Hayat Buluyor

Marmara Gölü yıllar sonra yeniden göçmen kuşları ağırlıyor

Saruhanlı Belediyesi’nden Annelere Anlamlı Destek

Paşaköy’de Av Köpekleri Yarışması Coşkusu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 1.10.2020 00:17:00 0
Tarih: 01.10.2020 00:17 Güncelleme: 01.10.2020 00:17
Haberi Sesli Oku