GÖRDES ÇİÇEKLİ MAHALLESİ HALKI SORUYOR: ”OKULUMUZ NE OLACAK?”

ADİL AKA - Gördes ilçesine bağlı Çiçekli mahallesinde geçen yıl çürük raporu verilen okul binası, tahliye edildikten sonra kaderine terk edildi. Bu durum, öğrenciler ve veliler için büyük sıkıntılara yol açtı. Yaklaşık bir yıldır süren belirsizlik sürecinde şu gelişmeler yaşandı:

1994 yılında hizmete giren Çiçekli Orta ve İlkokul binası, üç katlı olup daha sonra cephe kaplaması ile yenilenmişti. Ancak, geçen yılın Eylül ayında bina çürük raporuyla tahliye edilmek zorunda kaldı.

Çiçekli halkı, mahallenin düğün salonunu düzenleyerek okul binası haline getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı da bu yapılanmayı kabul etti. Geçen yıldan beri Çiçekli çocukları, düğün salonundan uyarlanan okul binasında eğitim ve öğretime devam ediyor.

Çiçekli halkı eğitime büyük önem veriyor ve okul için düğün salonunu feda etmiş durumda olduğunu söyleyen Muhtar Demirhan,” Ancak bu durum, yeni sıkıntıları da beraberinde getirdi. Çiçekli, Gördes’in en büyük ikinci mahallesi. Düğün, dernek, cemiyet ve hayır işleri bu düğün salonunda yapılıyordu. Şimdi ise bu faaliyetler için çadır altında zor koşullarda devam etmek zorunda kalıyoruz”dedi.

Çiçekli halkının okul ve eğitimle 100 yıl önce tanıştığını, Cumhuriyet kurulduğunda ülke geneline 17 okul yapıldığını, bununla birlikte ilk kez köylerine okul yapıldığının altını çizen Çiçekli Mahalle muhtarı Ramazan Demirhan, halkın yaşadığı sıkıntıya dikkat çekerek şunları söyledi: “Geçen yıldan beri okula çürük raporu verildi. Ancak yapımı için hiçbir faaliyet yok. Düğün salonumuzu okul olarak verdik, çocuklarımız mağdur olmasın diye. Bu durum Çiçekli olarak sürdürülebilir değil. Mahalle halkı eğitime büyük önem veriyor. Devlet-vatandaş işbirliğine hazırız. Bakanlığımız inşaat kararı alırsa, ya da prefabrik bir bina dahi olsa mahalle halkı olarak destek vermeyi, katkıda bulunmayı taahhüt ediyoruz. Yetkililerin sesimizi duymasını arzu ediyoruz” dedi.



Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Genç adamın ölümü mahalleyi yasa boğdu…

MASMEK’te Bahar Dönemi kurs kayıtları başlıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Karla kaplanan Demirci'de kartpostallık manzaralar

Alaşehir Kahveciler Odası’nda Umut Koç dönemi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Fırtınada çatıdan düşen şehit kardeşi hayatını kaybetti

Feci kaza: 1 ölü

Başkan Balaban gazetecileri ağırladı

Başkan Dutlulu: "2026 hizmet yılı olacak"

Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 4.06.2024 11:49:00 2656 0
Tarih: 04.06.2024 11:49 Güncelleme: 04.06.2024 11:49
Haberi Sesli Oku