Gölmarmara'da köylüler bu kez depremzedeler için fırınlarını yaktı

GÖLMARMARA - Gölmarmara ilçesindeki kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar, depremzedeler için fırınlarını yakarak ekmek pişirdi. Vatandaşların yaptığı 5 bin ekmek, Hatay'ın Samandağ ilçesindeki depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde mağdur olan vatandaşlar için Gölmarmara'ya bağlı kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar seferber oldu. Ayni yardımın yanı sıra evlerinin fırınlarını depremzedeler için yakan vatandaşlar, hayırseverlerden temin edilen ve kendi depolarında bulunan unla ekmek pişiriyor. Ekşi mayadan yapılan ve 15 gün boyunca bayatlamadan durabilen ekmekler, yine vatandaşlarca paketlenerek deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Gölmarmara Kaymakamlığı İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na teslim ediliyor. Burada toplanan ekmekler Gölmarmara Belediyesi koordinasyonunda deprem bölgesine ulaştırılıyor. Ekmek yapılan kırsal mahallelerden biri olan Tiyenli'nin mahalle muhtarı Osman Gürtekin, depreme çok üzüldüklerini ve ellerinden geleni yapmak için 7 gün 24 saat hazır olduklarını söyledi. Şu an mahallesinde 20 hanede ekmek yapıldığını aktaran Gürtekin, günlük ortalama 150 ekmek üretip deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na teslim ettiklerini ifade etti.

5 bin ekmek Hatay'a gönderildi, Afşin'e aşevi yapılıyor

Yardımlarla ilgili bilgi veren Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, kırsal mahallerde yaşayan vatandaşlar tarafından yapılan yaklaşık 5 bin köy ekmeğini Hatay'ın Samandağ ilçesine gönderdiklerini söyledi. Gölmarmara'nın depremzedeler için seferber olduğunu vurgulayan Başkan Öz, Gölmarmara Kaymakamlığı ve belediye olarak Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine de aşevi yapımına başladıklarını, kısa süre içerisinde sıcak yemek çıkaracaklarını belirtti.



Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 9.02.2023 12:38:00 0
Tarih: 09.02.2023 12:38 Güncelleme: 09.02.2023 12:38
Haberi Sesli Oku