MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesinin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlediği mahalle toplantıları, Gölmarmara ilçesiyle noktalandı. Yaklaşık bir hafta süren toplantılarda yüzlerce Manisalıyı şiddete karşı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, toplantıya katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kadına yönelik şiddete karşı mücadele noktasında yaklaşık bir haftadır gerçekleştirilen mahalle toplantıları, Gölmarmara ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi ile noktalandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Mahalle Hizmetleri Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, Manisa Büyükşehir Belediyesinde görevli Psikolog Merve Ateş ve Manisa Barosu’ndan Avukat Fazilet Birlik, mahalle sakinleriyle toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile Atatürk Mahallesi Muhtarı Nalan Arı da yer aldı.

Vatandaşlar Bilgilendirildi

Kadına yönelik şiddete karşı çözüm önerileri ve olayın sosyal, psikolojik ve hukuki yönlerinin konuşulduğu toplantıda, Psikolog Merve Ateş, konunun psikolojik boyutları, Manisa Büyükşehir Belediyesinin bu alandaki çalışmaları ve devletin attığı adımlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Manisa Barosu avukatlarından Fazilet Birlik ise, kadınların hukuki hakları, şiddetin önlenmesi ve kadına yönelik şiddette başvurulacak yasal yollar hakkında bilgilendirmede bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Mahalle Hizmetleri Şube Müdürü Nuray Çevirmeci de, konunun sosyal boyutları hakkında bilgiler verdi.

“Üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz”

Manisa merkez ve ilçelerinde 1 hafta boyunca kadına yönelik şiddete karşı mahalle toplantıları düzenlediklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, “Oldukça verimli geçen toplantılarımızda yüzlerce vatandaşımıza ulaştık. Başkanımız Sayın Cengiz Ergün öncülüğünde şiddetin önlenmesi noktasında eğitim faaliyetlerine önem veriyoruz. Hemşehrilerimizden aldığımız geri dönüşler, oldukça olumlu. Hafta boyunca bilgilendirme toplantılarında hemşehrilerimizle bir araya gelen Büyükşehir Belediyemizin değerli isimlerine, Emniyet Müdürlüğümüze ve Manisa Baromuza katkıları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Şiddetin dünya üzerinden tamamen silinmesi en büyük temennimizdir. Bunun için Büyükşehir olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 25.11.2022 16:00:00 0
Tarih: 25.11.2022 16:00 Güncelleme: 25.11.2022 16:00
Haberi Sesli Oku