GELENEKSEL ACIPAYAM DODURGA TARHANA FESTİVALİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

ADİL AKA

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Dodurga mahallesinde bu sene 3. Düzenlenen Tarhana Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Çarşı meydanında yapılan etkinlikte dev bakır kazanlarda pişirilen tarhana ve aşure misafirlere ikram edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla resmi program, Mollalar Camii İmamı Hatibi Kadir Alpartin’in okuduğu Kuran’ı Kerim ve dua ile başladı. Açış konuşmasını yapan Yüksel Şan,”Yöresel lezzetimiz tarhanayı tüm Türkiye’ye tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak için festivalimizi 3. Kez düzenliyoruz. Destekte bulunan başta sponsorlarımıza, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum Hepiniz hoş geldiniz. Sizleri seviyorum” dedi.

Festivalde konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu” Dodurga tarhanasını tanıtmak için emek veren herkesi kutluyorum” dedi. Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım da yaptığı konuşmada bu tür etkinlere olan desteklerinin süreceğini söyledi. Festivalde ayrıca Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik birer konuşma yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibinin renk kattığı festival, çuval ve yumurta yarışı ile devam etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı eğitmenleri eşliğinde Sanatçı Ahmet Algün şarkı ve türküleriyle coşturdu. Çoban bıçağı ihalesini Mustafa Nak, kılıç ihalesini de Recep Deniz kazandı. 7 kişinin yarıştığı festival ağalığı ise geçen yılın ağası Hikmet San’da kaldı. 

Festivale Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Acıpayam Levent Yıldırım, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik,  Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyon, Acıpayam Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Aksoy, Acıpayam Belediye Başkanı Yardımcısı Pınar Gülmez, Merkez Efendi Belediye Başkanı Yardımcısı Emrah Karahan, Dodurga E. Belediye Başkanları, Derman Zeren, Recep Burhan,  Acıpayam Yörükler Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz, Denizli Efeler Derneği, Denizli Yörükler Derneği, diğer yörük dernekleri başkan ve temsilcileri, muhtarlar ve 5 bine yakın vatandaş katıldı.

 



Başkan Zeyrek, 6 aydaki değişim ve dönüşümü anlattı

Başkan Cıllı, Muhtarlara Kahvaltı Verdi

Tutuksuz yargılanan Kula Belediye Başkanı için hapis talebi

Belen'in Tescilli Zeytinleri Yarıştı...

Zeki Bilgin bundan sonra Saruhanlı'daki Muhtarlardan sorumlu

Başkan Durbay'a Şehzadeler Meclisinden tam destek

KIBRIS GAZİMİZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Manisa Barosunda Ümit Rona devri sona erdi

DURBAY VE İMAMOĞLU ŞEHZADELER İÇİN BİR ARADA

Köfteci Yusuf, domuz eti skandalında bakanlığı suçladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan acılı aileyle telefonla görüştü

Türkiye'de yeni bir akrep türü keşfedildi

İşte gıda sahtekârlığı yapan firmalar! Bakanlık bir bir ifşa etti! Neler yedirmişler neler....

Başkan Zeyrek Saruhanlı’da Uyardı; “İçme suyunu tarımsal sulamada kullanmayın!”

Başkan Cıllı’dan Din görevlilerine kahvaltı

Vali Özkan ilçeleri yakından tanımaya devam ediyor

Güçlü Afrika koyunundan alınan embriyolar, yerli taşıyıcı anne koyunlara transfer edildi

Adnan Erbil son yolculuğuna uğurlandı

Vali Özkan’dan Kula ve Selendi ilçelerine ziyaret

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 21.10.2024 14:52:00 0

Tarih: 21.10.2024 14:52 Güncelleme: 21.10.2024 17:58

Haberi Sesli Oku