Ege Bölgesi’nin en büyük hayvan yaşam merkezi martta açılıyor
Yunusemre Belediyesi Ege Bölgesi’nin en büyük Hayvan Yaşam Merkezi çalışmalarında sona yaklaşıldı. 117 bin dönümlük merkezin bir bölümü mart ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak.
Yunusemre Belediyesi, Ege Bölgesi’nin en büyük ve modern hayvan barınağının bir bölümünü mart ayında hizmete açıyor. Toplam 117 bin dönümlük dev bir alan üzerinde inşa edilen Hayvan Yaşam Merkezi, sokak hayvanlarının yaşam standartlarını iyileştirmeye yönelik olarak tasarlandı. Bu tesis sayesinde ilçedeki sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması, tedavi edilmesi ve tehlikeli türlerin kontrol altına alınması sağlayacak.

Merkezde 2 tam teşekküllü ameliyathane bulunuyor
Yeni barınma merkezi, sokak hayvanlarının sadece barınma ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda sağlık, rehabilitasyon ve sosyal ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurulacak. Merkezde, sokak hayvanlarına yönelik geniş ve ferah barınakların yanı sıra, tam donanımlı bir veteriner kliniği bulunuyor. Merkezde, tedavi ve bakım süreçlerinin en iyi şekilde yürütülebilmesi için 2 ameliyathane ve laboratuvarda bulunuyor. Ayrıca Hayvan Yaşam Merkezi tam kapasiteyle çalışmaya başladığı anda ilk kabul bölümü, tehlikeli tür birimi, hasta bakım, yavrulu anne, hayvan müşahede, kuş evi, kedi evi ve 66 padokta hizmet verecek. Merkezi gezen Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, çalışmalar hakkında teknik personellerden bilgi aldı. İncelemede Başkan Balaban’a CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Mehmet Arslan, Başkan Yardımcıları Ali Kuyumcu ve Emine Özge Arslan’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı, ilgili müdürler eşlik etti.

“Yaşam merkezini yüzde 50 kapasiteyle açacağız”
Bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Başkan Balaban, ”Büyükşehirle iş birliği yaparak en geç mart ayı içinde bu yaşam merkezinin yüzde ellisini hizmete açacağız. Yunusemre Belediyesi olarak 2 veteriner hekimi ve 4 veteriner teknikerimiz eylül ayından beri büyükşehrin Barbaros Mahallesi’nde bulunan Hayvan Yaşam Merkezi’nde kısırlaştırma çalışmalarına devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



Silahlı Çatışma: 1 Ölü, 6 Yaralı

Elektrikli kabus: 18 milyonluk Porsche alev aldı, iş adamı canını zor kurtardı

Saruhanlı'da vefat...

Tıp Fakültesi öğrencileri 'lösemili' çocuklara dikkat çekti

Japon şef Türk zeytinyağlarını harmanlayarak Uzak Doğu'ya tanıtıyor

Kocaeli'de parfüm deposunda çıkan yangında 6 kişi hayatını kaybetti

Elektrikli ve hibrit otomobillerde gözle görülür artış! Zamlar benzin ve motorin satışlarını düşürdü

Ticaret Bakanlığı'ndan 'Gizemli kutu' kararı: Satışlar tamamen yasaklandı

Şeytana pabucunu ters giydirecek haraç yöntemi

Oyuncu Kıvanç Kasabalı'nın babası hayatını kaybetti

Feci trafik kazası kamerada: 2 ölü, 4 yaralı

STEM Haftasında Minik STEM'ciler Sertifikalarını Aldı!

CHP'li Bilgin ve Özalper arasında ipler geriliyor… Zeki Bilgin’den bir açıklama daha!

Trafik kazası: 1 ölü

Freni patlayan kamyon, öğrenci servisine çarptı

Soma'da jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Turgutlu’da kaçak içki ve tütün operasyonu: 3 gözaltı

Saruhanlı'da vefat...

Ormana odun toplamaya giden yaşlı çiftin cansız bedenleri 2 gün sonra bulundu

Mandalı protesto: Okul sahibinden dikkat çeken tepki

Tarım Fuarında su seferberliği çağrısı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 18.12.2024 10:58:00 1258 0
Tarih: 18.12.2024 10:58 Güncelleme: 18.12.2024 10:58
Haberi Sesli Oku