Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL
Sarıgöl ilçesi ve çevresinde perşembe sabahı meydana gelen don afetini yerinde inceleyen Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler tahmini don zararını açıkladı. 120 bin dekar ekili alanı bulunan ilçede 90 bin dekarlık bir alanda tahmini olarak 2 milyar 250 milyon TL’lik bir zarar olduğu açıklandı.
Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde Sarıgöl Ovasındaki üzüm bağlarında yapılan tahmini don zararı açıklandı. Ekipler ilk tahmini don zararını yayla bağcılığın yoğun olduğu üzüm ovası denilen Dindarlı, Dadağlı, Alemşahlı bölgelerinde başladı. Burada özellikle Red Globbe üzüm bağları ve Sultaniye üzüm bağlarında önemli don zararının olduğu bildirildi. Daha sonra tahmini don zarar inceleme ekipleri Sarıgöl ovasındaki diğer zarar gören bağlardaki incelemelerini tamamladı.
Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sarıgöl’de toplam ekili dikili üretim alanı: 120 bin dekar. Etkilenen mahalle sayısı: 27. Etkilenen çiftçi sayısı: 2 bin 600 kişi. Etkilenen üretim alanı: 90 bin dekar. Zarar oranı: yüzd 10-80. Afetin tahmini bedelini 2.25 milyar TL olarak tahmin etmekteyiz."
Öte yandan Sarıgöl Ziraat Odası başkanlığı da zararın büyük boyutlarda olduğunu ifade ederek don zararının yaralarının biran önce sarılması gerektiğini ifade etti.



Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 11.04.2025 09:57:00 682 0

Tarih: 11.04.2025 09:57 Güncelleme: 11.04.2025 10:05
Haberi Sesli Oku
2.07.2025 13:30:00