Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL
Sarıgöl ilçesi ve çevresinde perşembe sabahı meydana gelen don afetini yerinde inceleyen Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler tahmini don zararını açıkladı. 120 bin dekar ekili alanı bulunan ilçede 90 bin dekarlık bir alanda tahmini olarak 2 milyar 250 milyon TL’lik bir zarar olduğu açıklandı.
Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde Sarıgöl Ovasındaki üzüm bağlarında yapılan tahmini don zararı açıklandı. Ekipler ilk tahmini don zararını yayla bağcılığın yoğun olduğu üzüm ovası denilen Dindarlı, Dadağlı, Alemşahlı bölgelerinde başladı. Burada özellikle Red Globbe üzüm bağları ve Sultaniye üzüm bağlarında önemli don zararının olduğu bildirildi. Daha sonra tahmini don zarar inceleme ekipleri Sarıgöl ovasındaki diğer zarar gören bağlardaki incelemelerini tamamladı.
Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sarıgöl’de toplam ekili dikili üretim alanı: 120 bin dekar. Etkilenen mahalle sayısı: 27. Etkilenen çiftçi sayısı: 2 bin 600 kişi. Etkilenen üretim alanı: 90 bin dekar. Zarar oranı: yüzd 10-80. Afetin tahmini bedelini 2.25 milyar TL olarak tahmin etmekteyiz."
Öte yandan Sarıgöl Ziraat Odası başkanlığı da zararın büyük boyutlarda olduğunu ifade ederek don zararının yaralarının biran önce sarılması gerektiğini ifade etti.



Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Kış Öncesi Anlamlı Destek

Ameliyat yaptığı sırada kalp krizi geçiren doktor hayatını kaybetti

ANKARA DEMİRCİLİLER DERNEĞİ’NDE RAMAZAN SARICA GÜVEN TAZELEDİ

Turgutlu Berberler ve Kuaförler Odası’nda Seçim Hareketlendi!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

akan Bak, Soma’da stat açılışı yaptı

Saruhanlı'da vefat...

TIR'a Arkadan Çarpan Otomobilde 2 Kişi Hayatını Kaybetti

KAYINPEDER, GELİNİNİ TABANCAYLA YARALAYIP, ONUN KIZ KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Kamyonetle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gençlerden ‘sürdürülebilir turizm’ vurgusu

EGİAD 35. yılını görkemli bir geceyle kutladı

77 yaşındaki adam eşini baltayla öldürüp banyoya gömdü

Defne fidanları toprakla buluştu

Şehzadeler Belediyesi, Başkan Gülşah Durbay’ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı

Ferdi Zeyrek davası Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediliyor

Bahis soruşturmasında Manisa FK’da iki oyuncu gözaltına alındı

Üniversitede 2'nci kattan düşen Selda yaşamını yitirdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 11.04.2025 09:57:00 852 0
Tarih: 11.04.2025 09:57 Güncelleme: 11.04.2025 10:05
Haberi Sesli Oku