Tarih: 01.01.2024 16:45

Dedesinin İstiklal Madalyası'na kavuştu

Facebook Twitter Linked-in

Dedesinin İstiklal Madalyası'na kavuştu

İstiklal Savaşı'nda uzun yıllar Kafkas ve Yemen cephelerinde savaşıp gazi olan Gazi Yahya Bilgi’nin kaybettiği İstiklal Madalyasını, mirasçılarının başvurusunun ardından ailenin hayattaki en büyük erkek mirasçısı torunu Nazif Bilgi’ye teslim edildi.

İstiklal Madalyası Kanunu'na göre, milli istiklal uğrunda hayatını kaybeden şehitler ile madalyaya hak kazandığı halde madalya almadan vefat edenlerin mirasçılarına başvurmaları halinde madalya veriliyor.

"Gözlerim doldu ve çok heyecanlandım"

Saruhanlı’nın Büyükbelen Mahallesinde ikamet eden Mehmet Nazif Bilgi Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, “Dedem yıllarca taşıdığı, madalyası ile Saruhanlı ve Manisa’daki törenlere katılırdı. İstiklal Gazisi Madalyasını bir gün Manisa’daki bir caminin şadırvanında abdest almak için astığı ceketin cebinden çalındı. 1984’de vefat eden dedem vefatına kadar kaybolan İstiklal Madalyası için hep üzüldü. Bende dedemin manevi hatırasını yaşatmak için müracaat ederek verdiğim uğraş sonucu tekrar aldım. Dedem Erzurum 9’uncu Tümen 15’inci Nakliye Taburu, 3’üncü Bölükte asker iken İstiklal Savaşı'nda, Kafkaslar’da ve Yemen’de 9 yıl boyunca askerlik yaptığını anlatırdı. Dedem bunları bize anlatırken gözlerim dolar çok heyecanlanırdım” Dedi.

"Ailemizde sonsuza kadar kalması için gayret göstereceğim"

Kuvvet Komutanlığı ile resmi yazışmalardan sonra İstiklal Madalyası ve İstiklal Berat Belgesi'nin kendisine teslim edildiğini ifade eden Bilgi, şunları söyledi: "Ben evrakları toparladım ve resmi dilekçemi Askerlik Şubesine getirdim. Gerekli işlemleri heyecanla ve gururla başlattım. Dedemden bana kalacak olan bu onurlu mirası ben çocuklarıma bırakarak ailemizde sonsuza kadar kalması için gayret göstereceğim. Genç yaşta vatanımız için cephelerde fedakârlık göstermiş olan dedem Kurtuluş Savaşı gazisi Yahya Bilgi’nin bu şanlı mirasını nesilden nesillere taşıyacağım, onurla ve gururla saklayacağım."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —