Dedesinin İstiklal Madalyası'na kavuştu

İstiklal Savaşı'nda uzun yıllar Kafkas ve Yemen cephelerinde savaşıp gazi olan Gazi Yahya Bilgi’nin kaybettiği İstiklal Madalyasını, mirasçılarının başvurusunun ardından ailenin hayattaki en büyük erkek mirasçısı torunu Nazif Bilgi’ye teslim edildi.

İstiklal Madalyası Kanunu'na göre, milli istiklal uğrunda hayatını kaybeden şehitler ile madalyaya hak kazandığı halde madalya almadan vefat edenlerin mirasçılarına başvurmaları halinde madalya veriliyor.

"Gözlerim doldu ve çok heyecanlandım"

Saruhanlı’nın Büyükbelen Mahallesinde ikamet eden Mehmet Nazif Bilgi Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, “Dedem yıllarca taşıdığı, madalyası ile Saruhanlı ve Manisa’daki törenlere katılırdı. İstiklal Gazisi Madalyasını bir gün Manisa’daki bir caminin şadırvanında abdest almak için astığı ceketin cebinden çalındı. 1984’de vefat eden dedem vefatına kadar kaybolan İstiklal Madalyası için hep üzüldü. Bende dedemin manevi hatırasını yaşatmak için müracaat ederek verdiğim uğraş sonucu tekrar aldım. Dedem Erzurum 9’uncu Tümen 15’inci Nakliye Taburu, 3’üncü Bölükte asker iken İstiklal Savaşı'nda, Kafkaslar’da ve Yemen’de 9 yıl boyunca askerlik yaptığını anlatırdı. Dedem bunları bize anlatırken gözlerim dolar çok heyecanlanırdım” Dedi.

"Ailemizde sonsuza kadar kalması için gayret göstereceğim"

Kuvvet Komutanlığı ile resmi yazışmalardan sonra İstiklal Madalyası ve İstiklal Berat Belgesi'nin kendisine teslim edildiğini ifade eden Bilgi, şunları söyledi: "Ben evrakları toparladım ve resmi dilekçemi Askerlik Şubesine getirdim. Gerekli işlemleri heyecanla ve gururla başlattım. Dedemden bana kalacak olan bu onurlu mirası ben çocuklarıma bırakarak ailemizde sonsuza kadar kalması için gayret göstereceğim. Genç yaşta vatanımız için cephelerde fedakârlık göstermiş olan dedem Kurtuluş Savaşı gazisi Yahya Bilgi’nin bu şanlı mirasını nesilden nesillere taşıyacağım, onurla ve gururla saklayacağım."



Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

Kore Gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Sözleşmeli Er kazada hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 1.01.2024 16:45:00 2035 0

Tarih: 01.01.2024 16:45

Haberi Sesli Oku