ÇUKURÖREN KARAPINAR ŞELALESİ GÖRENLERİ BÜYÜLÜYOR

Adil Aka

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Çukurören köyü sınırları içinde bulunan Karapınar Şelalesi sonbahar mevsiminin girmesi ile bir başka güzel olarak ziyaretçilerini mest ediyor.

Murat Dağı Çukurören köyü sınırları içinde bulunan şelale kurak geçen mevsime rağmen ziyaretçi ile dolup taşıyor. İlçe merkezine 30 km mesafede yer alan şelale sonbaharda sararan yapraklar arasında adeta seyrine doyulmuyor.

Kayın fındık ağaçları arasında büyüleyici bir manzara ile karşılayan şelale, aynı zamanda Gediz nehrinin su kaynağını oluşturuyor. Çukurören Köyü Karapınar bölgesinin aynı zamanda bir çok endemik bitki örtüsüne de ev sahipliği yaptığını söyleyen Çukurören köyü sakinlerinden Nevzat Ergöçmen,” Bu bölgede 114 endemik bitki türü bulunmaktadır. Bu bitkilerden üçü yalnızca bu bölgede görülür. Bunlar Alyssum Davisianum, Coropilofium, Planifolium'dur. Bir çok tanınmış ilaç firmaları, ilaç yapımında kullanılan bitkileri Murat Dağı'ndan ve Çukurören temin etmektedir.”dedi.

Şelalenin turizme açılabilecek önemli özelliklerinden olduğunu belirten Ergöçmen, "Çukurören Karapınar Şelalesi, Murat Dağı'nın büyüleyici ve pek bilinmeyen saklı değerlerden biri. Murat Dağı'nın zirvelerine doğru, ağaçların arasından çıkan çok güzel bir şelale. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Çukurören Karapınar Şelalesi Murat Dağı'nın zirvesinden ağaçların arasından süzülerek basamak basamak inen, yörede bu özelliği nedeniyle "Sıralı Şelale" olarak da bilinirken , her mevsim ayrı güzellikler sunuyor.

">



Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

Isınmak isterken yaralanan işçi 7 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı’da Vefat…

Mihriban cinayetinde kan donduran ifade: "Öldüğünü anlayınca ormana gömdüm"

Manisa’da rahim ağzı kanseri tarama aracı hizmete girdi

Eğlence bu tatilde Saruhanlı’da!

Alkollü sürücünün çarptığı polis memuru hayatını kaybetti

Evini ve otomobilini yaktı, kendini vurdu: 14 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Salı Pazarında Sıcak Çorba ikramı

Saruhanlı’da Vefat…

Başkan Cıllı Sarıçam Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi!

Saruhanlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 1.10.2024 11:53:00 1536 0
Tarih: 01.10.2024 11:53 Güncelleme: 01.10.2024 12:12
Haberi Sesli Oku