ÇUKURÖREN KARAPINAR ŞELALESİ GÖRENLERİ BÜYÜLÜYOR

Adil Aka

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Çukurören köyü sınırları içinde bulunan Karapınar Şelalesi sonbahar mevsiminin girmesi ile bir başka güzel olarak ziyaretçilerini mest ediyor.

Murat Dağı Çukurören köyü sınırları içinde bulunan şelale kurak geçen mevsime rağmen ziyaretçi ile dolup taşıyor. İlçe merkezine 30 km mesafede yer alan şelale sonbaharda sararan yapraklar arasında adeta seyrine doyulmuyor.

Kayın fındık ağaçları arasında büyüleyici bir manzara ile karşılayan şelale, aynı zamanda Gediz nehrinin su kaynağını oluşturuyor. Çukurören Köyü Karapınar bölgesinin aynı zamanda bir çok endemik bitki örtüsüne de ev sahipliği yaptığını söyleyen Çukurören köyü sakinlerinden Nevzat Ergöçmen,” Bu bölgede 114 endemik bitki türü bulunmaktadır. Bu bitkilerden üçü yalnızca bu bölgede görülür. Bunlar Alyssum Davisianum, Coropilofium, Planifolium'dur. Bir çok tanınmış ilaç firmaları, ilaç yapımında kullanılan bitkileri Murat Dağı'ndan ve Çukurören temin etmektedir.”dedi.

Şelalenin turizme açılabilecek önemli özelliklerinden olduğunu belirten Ergöçmen, "Çukurören Karapınar Şelalesi, Murat Dağı'nın büyüleyici ve pek bilinmeyen saklı değerlerden biri. Murat Dağı'nın zirvelerine doğru, ağaçların arasından çıkan çok güzel bir şelale. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Çukurören Karapınar Şelalesi Murat Dağı'nın zirvesinden ağaçların arasından süzülerek basamak basamak inen, yörede bu özelliği nedeniyle "Sıralı Şelale" olarak da bilinirken , her mevsim ayrı güzellikler sunuyor.

">



Saruhanlı’da Okul Sporlarında Gurur Tablosu

Yaşlı adamın sır ölümü! Cansız bedeni dere yatağında bulundu

Kamyonla çarpışan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı

Saruhanlı’ya Altyapı ve Sıcak Asfalt Müjdesi

Su Elçileri Saruhanlı’da Su Seferberliği Eğitimi Gerçekleştirdi

Başkan Dutlulu Saruhanlı’da Çiftçilerin Taleplerini Dinledi

Türkiye’de görülen başlıca 7 vitamin eksikliği ve alınması gereken önlemler

Uzmandan risk gruplarına erken başvuru uyarısı

Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

"Babam ölmedi"

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’DA VEFAT…

İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp genç kızın gömülü halde cansız bedeni bulundu

İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 1.10.2024 11:53:00 1526 0
Tarih: 01.10.2024 11:53 Güncelleme: 01.10.2024 12:12
Haberi Sesli Oku