CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “YARDIMA MUHTAÇ HANE SAYISI 6 AYDA 500 BİN ARTTI”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verilerine göre, devletten çeşitli adlar altında yardım, destek, gıda desteği, elektrik-doğalgaz fatura desteği, evde bakım ücreti, yakacak yardımı vb. alanların sayısının 17 milyon 114 bin kişiye çıktığını söyledi. Başevirgen, “2024’ün ilk 4 ayında 4 milyon 235 bin 904 hane sosyal yardımlardan faydalandı” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verileri, “Türkiye yardıma muhtaçlar ülkesi haline getirildi” eleştirisini doğruladı. 2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde 4 milyon 235 bin 904 hane sosyal yardımdan faydalandı. 1 Haziran itibarıyla sosyal yardıma muhtaç hane sayısı, 2024 yılının Ocak ayına göre 498 bin 120 arttı.

Bakanlığın verilerinin değerlendiren CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

“HALK AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI ARASINA SIKIŞMIŞ DURUMDA”

İktidara gelirken yoksulluğu bitireceğini vaat eden AKP döneminde yoksul sayısında patlama yaşandığını söyleyen Başevirgen, “Gerek bireysel yardımlarla yaşamını idame ettirmeye çalışan gerekse aile bazında hanelere verilen farklı desteklerle yoksulluğunu gizlemeye çabalayan kesimler ülke nüfusunun beşte birine ulaştı. Geriye kalan yüzde 80’lik nüfusun büyük bölümü de açlık ve yoksulluk sınırı arasında sıkışmış durumda. Milyonlarca asgari ücretli, 5,5 milyona yaklaşan kamu çalışanı, 16 milyon emekli temmuzda 19 bin lira olarak hesaplanan açlık sınırı ve 63 bin liraya yükselen yoksulluk sınırının belirlediği çizgide yaşam mücadelesi veriyor” dedi.

“NÜFUSUN YÜZDE 20’Sİ YARDIMA MUHTAÇ”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018 seçimleri öncesindeki “Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şununla bununla nasıl uğraşılır göreceksiniz” açıklamalarını hatırlatan Bekir Başevirgen, “Ülkede hemen her alanda ciddi bir gerileme yaşadı. Cumhurbaşkanı, Başkanlık sistemi ile dünyanın en büyük 3 ekonomisi arasına gireceğimizi iddia etmişti ama ülke her geçen gün fakirleşti. Haziran 2022’de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtılan Türkiye Aile Desteği Programı’na yönelik son veriler, Türkiye’deki yoksulluğun ulaştığı boyutu bir kez daha gözler önüne serdi. Program kapsamında maddi yardım yapılan hane sayısı 2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde 4,2 milyona, yardım alan kişi sayısı ise 17 milyona çıktı.  Bu da ülke nüfusunun yüzde 20’sine denk geliyor” diye konuştu.

“AKP İKTİDARI HALKI REFAHTA DEĞİL YOKLUKTA BİRLEŞTİRDİ”

Başevirgen, “Cumhurbaşkanı Erdoğan her fırsatta istihdamı artıracak, enflasyonu düşürecek, finansal düzelmeyi sağlayacak her tedbiri alacak, uygulayacak, sonuçlandıracak ve ortaya çıkan zenginliği milletimizin her bir ferdine yayacak bir politika izlediklerini ifade etse de geldiğimiz noktada AKP iktidarının halkı refahta değil yoklukta birleştirdiğini görüyoruz. Yanlış ekonomi politikalarının bedelini ödeyenlerin sayısı her geçen gün daha da artıyor" ifadelerini kullandı.



Saruhanlılı çiftçiler rahat edecek! Traktörleri artık yüzmeyecek…

Üzüm hasadı başladı, Tariş halen fiyat açıklamadı

Eşinin eski nişanlısını ekmek bıçağıyla katletti! Henüz 16 yaşındaydı...

Saruhanlı'da okul çatısında yangın

GÜZELLİK UZMANI SEDA MANDUZ 3. ŞUBESİNİ SİMAV’A AÇTI

Manisa'da 19 bin 376 sentetik hap ele geçirildi

Eski Muğla Milletvekili Ali Boğa kazada hayatını kaybetti

Smyrna Antik Kenti'nde kazılar sürüyor

Ege Üniversitesinden kuşakları buluşturan parkur

Göztepe - Fenerbahçe maçı öncesi İzmir’de trafik düzenlemesi

Elektrik akımına kapılan DESKİ personeli hayatını kaybetti

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Müzeye çocuk eli değdi, kurdeleyi çocuklar kesti

Kolay yoldan zayıflarken, kolay yoldan hasta olmayın

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 15.08.2024 16:27:00 1355 0

Tarih: 15.08.2024 16:27 Güncelleme: 15.08.2024 17:30
Haberi Sesli Oku
16.08.2025 13:10:00