Tarih: 23.10.2013 17:36

CHP Manisa’da Ön Seçim Yapacak

Facebook Twitter Linked-in

CHP, Manisa merkezde oluşturulan 2 ayrı ilçe için belediye başkan adaylarını belirlemek amacıyla hafta sonu parti üyeleri arasında eğilim yoklaması yapacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, merkez ilçede oluşturulan 2 ayrı ilçe için belediye başkan adaylarını belirlemek amacıyla hafta sonu parti üyeleri arasında eğilim yoklaması yapacaklarını söyledi.

Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezde oluşturulan Yunus Emre ve Şehzadeler ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi için parti üyelerinin 27 Ekim Pazar günü oy kullanacağını söyledi.

Yunus Emre ve Şehzadeler ilçelerinde aday belirlemenin üye yoklaması suretiyle yapılması kararı aldığını belirten Kaplan, şöyle konuştu:

"Chp Manisa teşkilatında 27 Ekim Pazar günü, Yunus Emre ve Şehzadeler ilçelerinde o seçim bölgesindeki kayıtlı bütün parti üyelerinin katılımı ile bir eğilim yoklaması gerçekleştirilecek. Yunus Emre ilçesindeki eğilim yoklaması Hayal Düğün salonu`nda, Şehzadeler ilçesi üye yoklaması ise Park Kafe`de sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Yunus Emre İlçe Belediye Başkanlığı için 4, Şehzadeler Belediye Başkanlığı için ise 3 aday adayımız var. Yunus Emre İlçe Belediye Başkan adayını belirlemek için 2 bin 352, Şehzadeler İlçe Belediye Başkanlığı için ise 2 bin 132 üyemiz oy kullanacak. Birçok ilçede mutabakat ile belirlediğimiz adaylarımız var. Bunun dışında birden fazla aday olan yerde ya eğilim yoklaması ya da kamuoyu yoklaması yapılacak. Eğilim yoklamasında çıkan sonuç adayın belirlenmesi için yeterlidir."

CHP`de 1980 öncesi ve 1999 yılında da yapılmış olan ön seçim olduğunu hatırlatan Kaplan, kendi iç hukuklarını geliştirmek konusunda yasal zorunluluk olmamasına rağmen yöntemin bu şekliyle belirlenmesi konusunda irade oluşturduklarını, bundan sonraki süreçlerde de halka ve parti üyelerine sorarak adayları belirleyeceklerini sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —