CHP, Manisa merkezde oluşturulan 2 ayrı ilçe için belediye başkan adaylarını belirlemek amacıyla hafta sonu parti üyeleri arasında eğilim yoklaması yapacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, merkez ilçede oluşturulan 2 ayrı ilçe için belediye başkan adaylarını belirlemek amacıyla hafta sonu parti üyeleri arasında eğilim yoklaması yapacaklarını söyledi.

Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezde oluşturulan Yunus Emre ve Şehzadeler ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi için parti üyelerinin 27 Ekim Pazar günü oy kullanacağını söyledi.

Yunus Emre ve Şehzadeler ilçelerinde aday belirlemenin üye yoklaması suretiyle yapılması kararı aldığını belirten Kaplan, şöyle konuştu:

"Chp Manisa teşkilatında 27 Ekim Pazar günü, Yunus Emre ve Şehzadeler ilçelerinde o seçim bölgesindeki kayıtlı bütün parti üyelerinin katılımı ile bir eğilim yoklaması gerçekleştirilecek. Yunus Emre ilçesindeki eğilim yoklaması Hayal Düğün salonu`nda, Şehzadeler ilçesi üye yoklaması ise Park Kafe`de sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Yunus Emre İlçe Belediye Başkanlığı için 4, Şehzadeler Belediye Başkanlığı için ise 3 aday adayımız var. Yunus Emre İlçe Belediye Başkan adayını belirlemek için 2 bin 352, Şehzadeler İlçe Belediye Başkanlığı için ise 2 bin 132 üyemiz oy kullanacak. Birçok ilçede mutabakat ile belirlediğimiz adaylarımız var. Bunun dışında birden fazla aday olan yerde ya eğilim yoklaması ya da kamuoyu yoklaması yapılacak. Eğilim yoklamasında çıkan sonuç adayın belirlenmesi için yeterlidir."

CHP`de 1980 öncesi ve 1999 yılında da yapılmış olan ön seçim olduğunu hatırlatan Kaplan, kendi iç hukuklarını geliştirmek konusunda yasal zorunluluk olmamasına rağmen yöntemin bu şekliyle belirlenmesi konusunda irade oluşturduklarını, bundan sonraki süreçlerde de halka ve parti üyelerine sorarak adayları belirleyeceklerini sözlerine ekledi.



Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 23.10.2013 17:36:03 550 0
Tarih: 23.10.2013 17:36 Güncelleme: 23.10.2013 17:36
Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri