SARUHANLI - Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Belediyesi Kültür Sanat Faaliyetleri kapsamında Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu sponsorluğunda Sadri Alışık Tiyatro Ekibinin sahnelediği “La Fonten Orman Mahkemesinde” isimli oyunu çocuklarla beraber izledi. Turgutlu’nun merkeze 30 km uzaklıktaki kırsal mahallesi Ören’den gelen ve ilk kez tiyatro izleyen çocukların heyecanı ise gözlerinden okundu.

Turgutlu Belediyesinin girişimleriyle Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu sponsorluğunda Sadri Alışık Tiyatro Ekibi oyuncularının rol aldığı La Fonten Orman Mahkemesinde isimli tiyatro oyunu Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda sahnelendi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın oyunu çocuklarla beraber izledi. Bu oyunun Turgutlu’nun merkeze en uzak mahallelerinden biri olan Ören Mahallesinden özel konukları vardı. Ören Mahallesi İlköğretim okulu öğrencisi 25 çocuk Turgutlu Belediyesinin özel davetlisi olarak oyunu izledi. Daha önce hiç tiyatro oyunu izlemeyen çocukların öğretmeni Perihan Yüksel Turgutlu Belediyesine ulaşarak çocukların tiyatroya gitme isteğini iletti. Başkan Akın, çocuklara otobüs göndererek minik öğrencileri tiyatronun sahneleneceği TUTSO’ya getirdi. Hayatında ilk kez tiyatro izleyen çocukların ise mutluluğu gözlerinden okundu.

Oyun sonrası oyuncularla beraber sahneye çıkan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın: “Böylesine önemli mesajlar veren, minik öğrencilerimizin çevreye duyarlı bireyler haline gelmesi için bir oyun ortaya koyan hem sponsor Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosuna hem de oyunda rol alan Sadri Alışık Tiyatro Ekibine çok teşekkür ediyorum. Çocuklar bizim geleceğimiz. Biz onlara daha iyi bir gelecek, daha temiz ve daha yeşil bir Turgutlu bırakmak için çalışıyoruz. Hem de onların sosyal hayatını renkledirmek için bu tarz etkinlikleri Turgutlu’muza getiriyoruz. Çocuklarımız için böyle etkinlikler artarak devam edecek.” şeklinde konuştu.

Cumartesi- Pazar günleri saat 12.00 ve 14.00 olmak üzere 4 kez sahnelenen oyunu yaklaşık 1000 çocuk izledi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 21.10.2019 09:51:00 0
Tarih: 21.10.2019 09:51 Güncelleme: 21.10.2019 09:51
Haberi Sesli Oku