Muhammet KOÇAK


Kutlu Doğum Haftası Başlıyor?

Kutlu Doğum Haftası Başlıyor?


Kutlu Doğum Haftası Başlıyor?

Bilindiği üzere Peygamber Efendimizin doğumu miladi takvime göre 20 Nisan´a rastlamaktadır. Başkanlığımız da Peygamber Efendimizin doğumu vesilesi ile O´nu daha iyi anlayıp anlatabilmek amacıyla 1989 yılından bu yana 14-20 Nisan tarihleri arasını ?Kutlu Doğum Haftası? olarak ilan ederek ülkemizin her köşesinde programlar tertip etmektedir. Bilindiği üzere; Bütün Peygamberler insanları bir olan Allah´a imana, tevhide davet etmişlerdir. Tevhid, inanç ve ibadetlerle Allah ile insan arasında bir bağ kurarken, müminler arasında vahdet bağı oluşturarak kardeşliği, birlikte yaşama hukukunu tanzim etmiştir. Bu itibarla; tevhid inancı ve bu inancın etrafında oluşan vahdet anlayışı, geçmişten günümüze İslam toplumunun birlik ve beraberliğini sağlayan en önemli unsurların başında yer almıştır.

Ancak öteden beri bu inancı ve anlayışı zedelemeye yönelik teşebbüsler de olagelmiştir. Günümüzde mezhep, meşrep, etnik farklılıkların kimilerince bir çatışma vesilesi olarak görülmesi ya da böyle bir anlayışın bazı çevrelerce körüklenmesi bu teşebbüslerin bir tezahürü olarak zikredilebilir. Bu durumun sebep olduğu çatışma ve kaos ortamı, İslam coğrafyasının önemli bir kısmını kuşatmış ve uluslararası ölçekte bir trajediye dönüşmüştür.

Bununla birlikte son zamanlarda ülkemizde de terör, hiçbir insani ve ahlaki değer tanımaksızın, hiçbir ayrım gözetmeksizin masum insanlarımızın canlarına kastetmektedir. Terör ve şiddet, asırlardır barış, selam ve eman yurdu olan bu topraklarda ?biz? anlayışı içerisinde kardeşçe yaşayan milletimizin birlik ve beraberliğini hedef almakta, güven ve huzuruna yönelik ciddi bir tehdit teşkil etmektedir. Bu itibarla ülkemizde ve bölgemizde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yeniden tesisi ve pekiştirilmesi amacıyla gösterilecek her çabanın büyük bir değeri olacağı açıktır.

 Başkanlığımız, öteden beri Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle özelde toplumumuz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, böylece toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu bağlamda, yukarıda zikredilen gerekçelerle 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası´nda ?Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım? konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır.

Hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerle Hz. Peygamberin örnekliği çerçevesinde tevhid ve vahdet bilincine dikkat çekilecek, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının canlı tutulmasına katkı sağlanacaktır.

İlçe Müftülüğü olarak da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İlçemizde bazı etkinlikler planlanmış olup, icra edilecektir.

Bunlardan bir kısmını şöyle özetleyebiliriz; 15.04.2016 Cuma günü Çarşı Cami önünde saat: 12.00´da Lokma hayrı ile başlanılacaktır. Aynı gün saat: 18.00´da Belediye Kültür Merkezi yanında Kapalı Pazar yerinde Kutlu Doğum Pilavı ikram edilecektir. Yine aynı gün saat: 20.30´da Belediye Kültür Merkezinde bir program düzenlenecektir. Bu programda Peygamber Efendimiz ve Tüm geçmişlerimizin ruhuna ithaf edilmek üzere Mevlid-i Şerif ve seçkin hafızlardan Kur´an-ı Kerim ziyafeti verilecek okunan hatimlerin duaları yapılacak; Ayrıca İl Müftümüz Sayın Sinan CİHAN konferans verecektir. Bay-bayan tüm halkımızı bekliyoruz.

20 Nisan Çarşamba günü saat : 20.30´da ise yine Belediye Kültür Merkezinde sadece bayanlara yönelik Isparta Vaizesi Asiye İNCEKARA´nın sunacağı bir konferans ve program tertip edilecektir. Tüm bayanlarımızı bekliyoruz.

Bu vesile ile Tüm halkımızın Kutlu Doğum Haftasını tebrik eder, Peygamber Efendimizin yolundan sapmadan yürümeyi nasip etmesini Cenab-ı Allah´tan niyaz ederim.