Muammer Kökcüoğlu


Bu akşam Kadir Gecesini İdrak Edeceğiz!...

Bu akşam Kadir Gecesini İdrak Edeceğiz!...


Kıymetli okurlarımız, daha dün denecek kadar yakın bir geçmişte, ramazan-ı şerife kavuşmanın heyecanı ile sevinip, mutluluğunu yaşarken, bayrama yaklaşmışız.

Bu mübarek ve kutsi aydan ayrılmanın acı ve burukluğu, bayramın sevinci kadar büyüktür.

İslâm’ın beş şartından biri olan orucun farz kılındığı, Kur`ân gibi muhteşem bir kitabımızın indirildiği ramazan ayından ayrılmak tabiî ki inanılmayacak kadar çok zor. Fakat bin aydan hayırlı olan bir geceye kavuşmak için bu ayrılığa katlanmakta bir o kadar mutluluk verici. Ayrılıkta vuslat, vuslatta firkat, acı ve tad, birlikte ve iç içe sunulmuş bulunmaktadır.

Sevgili okurlarımız, Allah`ın kitabı olan Yüce Kur`ân-ı Kerim, Mübarek Kadir Gecesi’nde indi. Kadir Gecesi, asıl olarak, değeri yüksek bir gece idi. Ancak, Kur`ân`ın bu gecede inmeye başlaması ile kıymeti bir kat daha arttı. Zira sultana saray gerekirdi.

Yüce Mevla’mız, Kur`ân sultanına Kadir gecesini zarf etti. Kitâb-i İlâhî’nin ineceği zamanın, diğer vakitlerden daha üstün bir değere sahip olması tabiidir ki, Kur`ân-ı Kerim`in bu gecede indirilmesi geceye ikinci bir şeref kazandırmış olmaktadır.

Unutulamamalıdır ki Kadir Gecesi’nin, kadrini bilirsek ondan istifade edebiliriz. Değeri bilinmedikçe her gece kadir olsa ne istifademiz olur. Bunun içindir ki ne güzel söylenmiş; «Her gördüğünü Hızır bil, her geceni Kadir bil»

Allah’ımıza hamd-ü senalar olsun ki, bizi mümin olarak yaratmış ve bu mübarek günlere eriştirmiştir. Kabiliyet, bunu ihya edebilmek ve bu zaman içinde iyi ve hayırlı işler yapmaktır. Cenab-ı Hak bütün Müslümanları bu mübarek geceyi ihya etmeyi, nurundan ve feyzinden istifade etmeyi nasip etsin.

Hayırlara vesie olması dileğiyle. Kandiliniz mübarek olsun…