SARUHANLI - Zorlu Enerji'nin teknoloji markası ZES (Zorlu Energy Solutions), 24 Ekim Uluslararası İklim Eylem Günü ile birlikte dünyada iklim konusunda atılan adımların gündem yaratmaya devam ettiği belirtti

Zorlu Enerji'nin teknoloji markası ZES (Zorlu Energy Solutions), 24 Ekim Uluslararası İklim Eylem Günü ile birlikte dünyada iklim konusunda atılan adımların gündem yaratmaya devam ettiği belirtilerek, "Geleceğe temiz bir dünya bırakmak için alınması gerek önlemler günbegün artarken, ulaşım için kullanılan motorlu taşıtların etkileri de tartışılıyor." ifadesi kullanıldı.

Şirketten yapılan açıklamada, dünyada fosil yakıtlı araç kullanımının giderek azalacağı, bu kapsamda elektrikli araçlar için şarj istasyonu altyapısını kuran ZES'in de istasyon sayısını 100'e ulaştırdığı bildirildi.

ZES'in Türkiye'yi elektrikli araç kullanımı konusunda geleceğe hazırlamayı hedeflediği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"24 Ekim Uluslararası İklim Eylem Günü ile birlikte dünyanın iklim konusunda attığı adımlar gündem yaratmaya devam ediyor. Geleceğe temiz bir dünya bırakmak için alınması gerek önlemler günbegün artarken, ulaşım için kullanılan motorlu taşıtların etkileri de tartışılıyor. Her gün kullanılan fosil yakıtlı araçların yakın gelecekte kullanımdan kalkması tartışması ise bu alanda önemli bir yer tutuyor. Yapılan araştırmaların sonuçlarına ve gelişmiş ülkelerin bu konuda izlediği yola bakılırsa dünyanın geleceği elektrikli araçlardan geçecek. Bir Zorlu Enerji markası olan ZES, 24 Ekim Uluslararası İklim Eylem Günü’nde konuya dikkat çekiyor ve şarj istasyonu sayını her gün artırarak elektrikli araç ekosistemi için Türkiye’yi geleceğe hazırlamaya devam ediyor.

Açıklamada, fosil yakıtlı araçlara alternatif olarak kullanılması hedeflenen elektrikli araçların çevreci, düşük emisyonlu ve gürültüsüz olmalarıyla öne çıktığını belirtilerek, Türkiye'de elektrikli araçların yaygınlaşması ve üreticilerin bu pazara girmesi için belirli altyapı koşullarının sağlanması gerektiği vurgulandı.



Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

25 yaşından büyük aracı olanlar yaşadı: Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

Demirci Halısı ICFE 2026 Fuarı'nda Dünya'ya tanıtılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde bir acı kayıp daha

Gelin, kaynanasına karaciğerini verdi

5 liralık anlaşmazlıkta kan aktı, eniştesini gözünü kırpmadan öldürdü

Marmara Gölü'nü kurtaracak projenin ihalesi tamamlandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 25.10.2019 08:59:00 1376 0
Tarih: 25.10.2019 08:59 Güncelleme: 25.10.2019 08:59
Haberi Sesli Oku