Anahtar Kelimeler: Zirveye ‘İzmir Ekonomi’ imzası

Zirveye ‘İzmir Ekonomi’ imzası
Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesi olarak eğitim yolcuğunu 24 yıldır sürdüren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yüzde 98.6’lık genel doluluk oranına ulaşarak Türkiye’nin en çok tercih edilen vakıf üniversiteleri arasına adını yazdırdı. 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre ön lisansta yüzde 100’lük, lisansta ise yüzde 98.06’lık doluluk yakalayan İEÜ, Ege’deki vakıf üniversiteleri içinde ise zirvede yer aldı.
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye’deki vakıf üniversitelerinin genel doluluk ortalamasının yüzde 76.55 olduğuna dikkat çekerek, "Genel ortalamanın 22 puan üzerinde yer alarak önemli bir başarıya ulaştık. Ailelerimizin ve gençlerimizin bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız. Hep birlikte yeni başarı hikayeleri yazacağız" diye konuştu.
2025 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca genç için heyecanlı bekleyiş sona erdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi, tercih dönemindeki başarısını bu sene de sürdürerek gençlerin en çok ilgi gösterdiği üniversitelerden biri oldu. Teknolojik altyapısı, yurt dışı deneyimine sahip güçlü akademisyen kadrosu, uluslararası bağlantıları ve yenilikçi vizyonuyla ön plana çıkan İEÜ, gençlerin beklentilerine cevap vererek farkını ortaya koydu.

"Vizyonumuzun bir sonucu"
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, tercih oranları açısından son yıllardaki başarıyı tekrarladıklarını ifade ederek, "Bu başarı yalnızca rakamlardan ibaret değil; üniversitemizin yıllardır istikrarlı şekilde sürdürdüğü vizyonunun bir sonucudur. Öğrencilerimize nitelikli eğitim, güçlü akademik kadro, modern kampüs imkânları ve uluslararası standartlarda bir öğrenim ortamı sunmak için çalışıyoruz. Güzelbahçe’de inşa edeceğimiz yeni kampüsün yapımına hızla devam ediyoruz. 2026 yılının temmuz ayında kampüsümüzün ilk etabını tamamlayacağız. Hep söylüyorum, bizim geleceğe bırakacağımız en değerli mirasımız gençlerimizdir. Yüzde 98.6’lık doluluk oranı da bizlere duyulan güvenin bir göstergesi. Sadece Ege’de değil, Türkiye genelinde ön plana çıkan, ilgiyle takip edilen bir üniversite konumundayız. Bu yıl, toplamda 2 bin 398 gencimiz, İzmir Ekonomi Üniversitesi Ailesi’ne katılmayı tercih etti. Gençlerimize ‘hoş geldiniz’ diyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

"Güveni sürdürülebilir kılacağız"
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ise, bu sonuçların doğru eğitim modeli ve öğrenci merkezli bir yaklaşım benimsediklerinin kanıtı olduğunu söyleyerek, "Bizim için en önemli noktalardan biri de güveni sürdürülebilir kılmak. Ailelerimizin ve öğrencilerimizin beklentilerini karşılamak, onların hayallerine ulaşmaları için yanlarında olmak temel önceliğimiz. Biliyoruz ki, bu yıl kapımızdan içeri giren gençler; yarının liderleri, girişimcileri, sanatçıları, bilim insanları olacak. Biz, gençlerimizle birlikte yürümekten, yeni başarı hikayeleri yazmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çünkü İzmir Ekonomi, sadece bir üniversite değil, hayallerin gerçeğe dönüştüğü bir yolculuğun da adıdır. Zirve yolcuğumuz kararlılıkla, emin adımlarla büyüyerek sürüyor. Aramıza yeni katılan gençlerimizle artık daha da güçlüyüz" diye konuştu.



Göztepe’den Juan hamlesi

Ege Üniversitesinde kontenjanların yüzde 100’ü doldu

Zirveye ‘İzmir Ekonomi’ imzası

Karşıyaka Basketbol’dan kısa forvet takviyesi

Motosiklet sürücüsü çocuk hayatını kaybetti

Restoran sahibi müşteriyi vurdu: 1 ölü

İnşaatta korku dolu anlar: Konteynerin üstünde ceset bulundu

İzmir'de kazada hayatını kaybeden çift Manisa'da toprağa verildi

Uzmanı uyardı: 'Tatil dönüşü sendromuna' dikkat

Manisa'da korsan taşımacılığa denetim

Manisalı Fotoğrafçılar Menemen’den ödülle döndü

Kuyumcularda seçim heyecanı

Manisa'da Yörük kültürü şenlikle yaşatılıyor

Gençliğinde dokudu şimdi duvarlara çiziyor

Çiftçiler suya kavuştu mahalle bayram etti

Kadınlar Şalvar Gecesi'nde buluştu

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 26.08.2025 13:28:00 152 0

Tarih: 26.08.2025 13:28 Güncelleme: 26.08.2025 13:30
Haberi Sesli Oku
26.08.2025 12:22:00