Anahtar Kelimeler: “Ziraatsiz Bilim Kurulu!”

SARUHANLI - CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirgen, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, korona virüs salgınıyla ilgili olarak oluşturduğu 9 kişilik COVID-19 Komisyonunda bir tane bile ziraat mühendisinin bulunmaması ile ilgili bir açıklama yaptı.  

“Oluşturulan Bilim Kurulunda Bir Tane Ziraat Mühendisi Yok!”

Ülkemizde 10 Mart  tarihinden beri Koronavirüs nedeniyle yaşanan olağanüstü süreçte, hayatın her alanında farklı önlemler alınmasını ve bu önlemler doğrultusunda yeni düzenlemeler yapılmasının gerekliliğini belirten Bekir Başevirgen, Tarım Bakanlığı tarafından kurulan COVID-19 komisyonunda bir tane bile ziraat mühendisi bulunmamasını doğru bulmadığını ifade etti. 

“Bilim Kurulu Ziraat Mühendisi Olmadan Neyi Tartışacak?”

Bakanlık tarafından oluşturulan bilim kurulunda bürokrat olarak Gıda ve Kontrol Genel Müdür Vekili ve Genel Müdür Yardımcısı ile 3 adet Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi, 3 adet Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi, 1 adet Tıp Fakültesi Öğretim Üyesinin bulunduğunu belirten Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Bilim kuruluna bir tane bile ziraat mühendisi almayan Bakan “Ziraat Mühendisi” diye bir meslek dalı olduğunu unuttu mu? Kurula ziraat mühendisi alınmaması, bu işe ne kadar ciddiyetsiz baktıklarının göstergesidir. Aralarında ziraat mühendisi olmayan kurul bir araya gelerek tarımsal ürün, tarımsal üretim ve sağlıklı gıda konusunda neyi tartışacak?” dedi.

“Bakan Yine Şaşırtmadı”

Tarım Bakanlığı’nın, uyguladığı yanlış tarım politikalarına bir yenisini daha eklediğini belirten Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Sayın Bakan bizi yine şaşırtmadı. Bilim Kurulu niteliğinde oluşturulan komisyonda, Ziraat Mühendisi ve/veya Ziraat Mühendisi Öğretim Üyesinin olmaması, sorunların çözümü için ziraat mühendislerinin görüşlerine önem verilmemesi en basit ifade ile tarım sektörüne ve anılan meslek dalına ihanettir. Tarım açısından alınması gereken tedbirlerin görüşüleceği Bilim Kurulunda ziraat mühendisinin bulunmaması, tarıma verdikleri önemin net bir göstergesi olmuştur.” ifadelerini kullandı.  

“Tüm Bileşenleri Sürece Dahil Edin”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, içinden geçilen sürecin ayrıştırarak değil, birleştirici ve kapsayıcı bir iş birliği ile sürdürülmesi gerektiğini belirterek “Tarımsal üretimin ve gıdanın stratejik önem arz ettiği bir süreçte oluşturulan kurula üretimle ilgili genel müdürlerin ve ziraat mühendislerinin dahil edilmemiş olması, COVID-19 ile mücadelede ziraat mühendislerinin devre dışı bırakılması büyük bir hatadır. Özellikle bu kritik süreçte Bakanlığın, tarım ve gıda sektörünün tüm bileşenlerini sürece dahil ederek bilimsel önlemlerle krizi yönetmeleri gerekmektedir.” dedi.

Çiftçi Üretemezse Halk Nasıl Sağlıklı Beslenecek?

Yaşanan Korona Virüs nedeni ile insanların eve kapandığını ve uzmanların ise bağışıklık sisteminin güçlenmesi için sağlıklı beslenmenin önemini vurguladığı şu günlerde, bu tavsiyenin ancak çiftçinin üretim yapabilmesi ile mümkün olduğunu söyleyen Bekir Başevirgen, mazot, tohum, ilaç, gübre, elektrik gibi girdilerdeki yüksek fiyat artışına rağmen çiftçilerin özveriyle üretim yapmayı  sürdürmeye çalıştıklarını söyledi. Açıklanan destek paketlerinin hiç birinde  tarımdan söz edilmediğini belirten Başevirgen bir çok ürün için ekim zamanı olduğunu ve bu sürede gereken ekim yapılmazsa kıtlık yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek “Çiftçi güvenli şekilde tarlasında çalışıp üretebilmelidir.” dedi.

“Alınması Gereken Acil Önlemler Var!”

Üreticimizi koronavirüsün olumsuz etkilerinden korumak için acilen alınması gereken önlemler olduğunu söyleyen Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, üreticinin 2019 yılından kalan tarımsal desteklerinin hemen, 2020 yılı için belirlenen 22 milyar TL desteğin yarısı şimdi yarısı Haziran ayı sonuna kadar ödenmesi gerektiğini belirtti. Üreticiye girdi desteğinin sağlanması, çiftçinin kullandığı mazotun KDV ve ÖTV'sinin kaldırılması gerektiğini ifade eden Başevirgen, “Gübre destekleri arttırılmalıdır. Tohum ve zirai ilaç temininde üreticiye destek sağlanmalıdır. Hayvancılık yapan üreticilerimiz için yem fiyatlarında ve tedarikinde destek verilmelidir. Üreticinin bankalara ve Tarım Kredi Kooperatifine borclari faizsiz ertelenmelidir. Üreticiye borçlarından dolayı başlatılan takip ve haciz işlemleri durdurularak, tüm borçlar yeniden sıfır faizle yapılandırılmalıdır. Tarım ve hayvancılıkta kullanılan elektrik borçları ile tarımsal sulama borçları faizsiz olarak ertelenmelidir. İcra takipleri durdurulmalıdır.” dedi.



Bülent Arınç: “Değer Erozyonu Türkiye’yi Bu Hâle Getirdi”

İzmir'de dine, Peygamber Efendimiz'e ve Atatürk'ün annesine hakaret eden kişi tutuklandı

Ekrem Başkan, Yeni Kavşak Projesi İçin İzmir'de

Doğal gazını yakmayarak komşudan geçinene kötü haber

İhmal edilen baca temizliği yangına neden oluyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden üretimde rekor yıl

Açılan tapu davası 71 yıl sonra sonuçlandı

Başkan Kaplan'dan Arslan ailesine ziyaret

Zeyrek’ten katılımcı yönetim vurgusu ve imar planı müjdesi

Yenidoğan çetesiyle ilgili yeni gelişme: 13 hastane ve 3 şirkete kayyum atandı

Türk Sağlık Sen'den aile hekimleri ve çalışanlarına tam destek

Manisa'da 3 bin 500 yükümlü topluma kazandırılacak

Devriye görevinde fenalaşarak hayatını kaybeden polis memuruna son görev

Vali Özkan'dan Suriye'deki hapishaneden kurtarılarak vatanına kavuşturulan gencin ailesine ziyaret

Müdür Aktaş’tan vatan için can verenlere vefa: “Şehit emanetleri yalnız değil”

Duvarı kırıp 35 yıllık komşusunun eşyalarını çalmıştı, "Alkolün etkisindeydim" dedi

Manisa'da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Paneli düzenlendi

Suriye’deki hapisten kurtarılan Saruhanlılı genci yurda giriş yaptı

Erdoğan'ı protesto edip tutuklanmıştı! Sena Eliküçük cezaevinde yaşadıklarını anlattı: Çıplak arama...

Sağlık birimlerinde 26 bin 673 sözleşmeli personel istihdam edilecek

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 30.03.2020 05:17:00 1034 0

Tarih: 30.03.2020 05:17

Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri