Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Ziraat Odası’ndan Çiftçiye Uyarı

Ziraat Odası’ndan Çiftçiye Uyarı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanlığı, hasat ettiği ürününü satacak çiftçilerin mağdur olmamaları için satış yapacağı tüccar ya da komisyoncu hakkında Ziraat Odası’ndan bilgi alabileceklerini söyledi.

SARUHANLI - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanlığı, hasat ettiği ürününü satacak çiftçilerin mağdur olmamaları için satış yapacağı tüccar ya da komisyoncu hakkında Ziraat Odası’ndan bilgi alabileceklerini söyledi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yetişen domates, biber, kavun ve karpuz gibi ürünlerin önümüzdeki günlerde hasadına başlanacağını, hasatla birlikte ürün satışlarının da başlayacağını belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda ilçede bazı dolandırıcılık olayları yaşandığını, birçok üreticinin sattığı ürünün parasını alamadığını ifade eden Okur, bu yıl bu tür olaylarla karşılaşmamak için üreticilerin alması gereken tedbirleri anlattı.

Çiftçilerin her şeyden önce ürününü peşin satmaya çalışmasını tavsiye eden Okur, şöyle dedi;

“İlçemizde herhangi bir firmayla sözleşmeli üretim yapmayıp, serbest üretim yapan çiftçilerimiz ürününü satacağı tüccarı iyi araştırsın. Çiftçilerimiz, tanımadığı, bilmediği kişiye veresiye mal vermesin. Bu konuda bizden yardım alabilirler. Ziraat Odasını arayıp, tüccarın geçmişi ve güvenilirliği konusunda bilgi isteyebilirler. Biz o tüccar hakkında ilgili kamu kurumlarından gerekli bilgileri alıp üreticiyi aydınlatabiliriz. Çiftçilerimizin bize danışmadan hareket etmemelerini öneriyoruz.”



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor