SALİHLİ - Üreticilerin elindeki üzümün kıymetini iyi bilmelerini ve ihtiyaçları kadar satmalarını isteyen Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, ?Kuru üzümün açığa yatırılması bindiğimiz dalı kesmektir. Bir yıl emek harcayarak ürettiğiniz ürününüzü kesinlikle açığa dökmeyin? dedi.
Üreticinin üzümünü emanete dökmesinin pazarlık şansını ortadan kaldırdığına değinen Aktürk, ?Mahsullerimizi ihtiyacımız kadar satalım. Üretici elindeki üzümün tamamını saklayacak yeri olmadığı için verirse tüccar bunu menfaate çeviriyor. Fiyat yükseltmiyor. Ama tüccarın elinde üzüm olmazsa, aramaya başlarlarsa o zaman mahsul para etmeye başlıyor. Üzümü açığa dökerek, tüm kozları tüccarın eline vermeyelim. Üretici elindeki üzümün kıymetini bilsin. Üretici, ürününe sahip çıkarsa para kazanabilir? dedi.

?El emeği, göz nurumuza sahip çıkalım?
?Kuru üzümün açığa yatırılması bindiğimiz dalı kesmektir? diyen Başkan Aktürk, ?Üreticilerimizin ihtiyacı kadar üzümünü satıp kalanını bekletmesi, ürününü açığa yatırmaması arz-talep dengesini oluşturacak fiyat istikrarı sağlanacaktır. Ürettiğimiz ve yüzde 85´inin ihraç ettiğimiz el emeği, göz nuru çekirdeksiz kuru üzümümüzü hep birlikte sahip çıkmak zorundayız? sözlerine yer verdi.



Alkollü sürücünün çarptığı polis memuru hayatını kaybetti

Evini ve otomobilini yaktı, kendini vurdu: 14 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Salı Pazarında Sıcak Çorba ikramı

Saruhanlı’da Vefat…

Başkan Cıllı Sarıçam Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi!

Saruhanlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hacırahmanlı'nın 50 yıllık altyapısı yenilenecek

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Federasyon Kupası’nda

Evinde tek başına yaşayan adam ölü bulundu

Yalnız yaşayan yaşlı adam yangında hayatını kaybetti

Soğuk havalarda egzersiz, kalbi daha fazla yoruyor

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “DAR GELİRLİ, ISINMAK İÇİN SON ÇARESİ OLAN ODUNU, KÖMÜRÜ DE ALAMAZ OLDU”

Kaza değil cinayet çıktı! Eşi...

Çöp konteynerinde yeni doğmuş bebek cesedi bulundu

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 31.08.2017 13:14:43 706 0
Tarih: 31.08.2017 13:14 Güncelleme: 31.08.2017 13:14
Haberi Sesli Oku