SARUHANLI - 2016 yılı Ocak ayından bu yana Saruhanlı´da çeşitli afetlerden dolayı zarar gören çiftçilerin kredi borçları ertelendi.

Saruhanlı´da ki çiftçilerden dolu, kırağı ve don afetlerden zarar görenlerin borçları Bakanlar Kurulu´nun 2016/9147 sayılı kararı ile ertelendi.

Ziraat Bankası Saruhanlı Şube Müdürü Güray Tuğan Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, Çiftçilerin hasar gören ürününe göre kredi borçları ile diğer üretim konularına ilişkin kullandıkları krediler de erteleme kapsamına alınabileceğini söyledi.

Banka Müdürü Tuğan şu bilgileri verdi, ?Tarımsal faaliyetlerinin finansmanı için kredilendirilen müşterilerden Hasar Tespit Komisyon Kararı tarihi itibarıyla vadesi, taksit vadesi, hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte bir yıl içinde dolacak olan borçlar.  Hasar Tespit Komisyon Kararı tarihi itibarıyla vadesi, taksit vadesi, hesap devresi geçmiş ancak halen canlı kredi hesaplarında izlenen Faiz indirimli tarımsal kredi borçları, ilgili mevzuatına göre geçerli olan cari faiz tahakkuk ettirilerek, vade tarihlerinden taksit vadelerinden, hesap devrelerinden itibaren 1 yıl süre ile ertelenecektir.

Üreticilerin sadece tarımsal üretimin finansmanına yönelik olarak kullanmış oldukları faiz indirimli tarımsal kredi borçları ertelenebilecek olup, diğer kredileri ertelemeye konu edilmeyecektir

Tarımsal faaliyetlerin finansmanına yönelik kredilerin ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararlarının amacının kararda belirtilen çeşitli afetlerden zarar gören üreticilerin üretim faaliyetlerinin sürdürülmesinin sağlanmasına yönelik olduğu hususu dikkate alınarak.?

2016/9147 sayılı BKK kapsamındaki diğer erteleme şartlarını taşımakla birlikte üretim faaliyetlerini sonlandıran üreticilerin kredi borçları, erteleme Kararnamesi kapsamında faiz destekli olarak ertelenmeyeceğini ifade eden Tuğan, ?Hasar Tespit Komisyon Kararı tarihi itibarıyla faiz indirimli kredileri, vadesi / taksit vadesi / hesap devresi geçmekle birlikte canlı kredi hesaplarında izlenmeye devam edilen Hasar Tespit Komisyon Kararı tarihinden itibaren bir ay içerisinde,

 Faiz indirimli kredilerinin vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte Hasar Tespit Komisyon Kararı tarihinden itibaren bir yıllık süre içerisinde dolacak olan üreticilerin ise, vadesinden/taksit vadesinden/hesap devresinden itibaren bir ay içerisinde, Bankamıza bir dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir.? Dedi.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Gürhan Özcan’ın Acı Günü: Annesi Münevver Özcan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Saruhanlı'da vefat...

Kan donduran vahşet: Aile evlerinde ölü bulundu, komşular şokta!

Ticari taksiyle geldikleri ilçede 2 milyon TL'lik dolandırıcılık yaptılar

Ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17’si çocuk 21 kişi kurtarıldı

İş kazası: 55 yaşındaki Şahıs hayatını kaybetti

Ünlü profesör Canan Karatay eşini kaybetti! Ölümüyle sarsıldı

Bilişimde ortak akıl

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Yangında 2 ev kullanılmaz hale geldi

Renkli tabak kuralı ile bağışıklık güçlendirilebilir

Hem öğretmenler hem veliler yarıştı

Manisa SAL'da heyecan başladı

Manisa'da 61 kadın öğretmen 24 Kasım’ı Gençlik Kampında kutladı

Eğitimci başkan emekli öğretmenleri konuk etti

Önce belgesel ardından söyleşi

Otomobil tarlaya uçtu: 1’i bebek 5 yaralı

Alaşehir’de sentetik ecza operasyonu: 1 tutuklama

16 yaşındaki genç kız av tüfeği ile vurulmuş halde bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 29.09.2016 17:36:24 1257 0
Tarih: 29.09.2016 17:36 Güncelleme: 29.09.2016 17:36
Haberi Sesli Oku