Anahtar Kelimeler: Zigana kızak sezonu başladı

ÇEVRE - Gümüşhane´nin Torul ilçesindeki 2 bin 100 metre rakımlı Zigana Dağı beyaz örtüsünü giyince Doğu Karadeniz Bölgesi´nin tek kayak merkezi olan Zigana Gümüş Kayak Tesisleri hafta sonu karın tadını çıkarmak ve eğlenmek isteyenlerin adresi oldu.

Hafta sonu güneşli havanın tadını çıkarmak için Gümüşhane, Trabzon ve civar illerden çok sayıda aile Zigana Gümüş Kayak Tesisleri´ne akın ederken, yaklaşık 15 santimetre kalınlığındaki karda özellikle çocuklar kızakla doyasıya kaydı.
Gümüşhane ve Trabzon´a 50 dakika mesafede bulunan, kızakların yanısıra kar motorlarının da boş kalmadığı kayak merkezinde vatandaşlar zaman zaman kızaklardan düşse de yanlarında getirdikleri poşetlerle de eğlencenin tadını doyasıya çıkardı.
Özellikle enfes manzarayı izlemek için kar motoru ile zirvelere çıkarak sisiyle bilinen Zigana Dağı´nda masmavi gökyüzü eşliğinde manzaranın keyfini çıkaran vatandaşlar, tesislerde sıcak sobanın üzerinde kaynamış çaydan içmeyi, meşhur etinden yemeyi de ihmal etmedi.
Kayak merkezinde 15 santimetre civarında kar kalınlığı olduğunu belirten tesis işletmecilerinden Abdullah Eroğlu, kayak için çok elverişli olmasa da kızakla kayılabilen tesise kar severleri davet etti.

?ZİGANA, KIŞIN KAYAĞIYLA, YAZIN ETİYLE İLGİ GÖRÜYOR "
Zigana Gümüş Kayak Merkezinde, kayakçıların aradığı herşeyi bulabileceğini belirten Eroğlu, ?Kar motorundan, kayağına, kızağına, snow boardına varana kadar herşey var. Zigana etiyle meşhurdur zaten. Kışın kayağıyla, yazın etiyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bir bölge? dedi.

?BÖLGEMİZDEKİ TEK KAYAK MERKEZİ?
Zigana Gümüş Kayak Merkezi´nin, Doğu Karadeniz Bölgesi´ndeki tek kayak merkezi olduğunu dile getiren Eroğlu, güzel bir hafta sonu geçirmek isteyenleri Zigana´ya beklediklerini belirterek, kış sezonunda her hafta sonuna özel etkinlikler düzenlediklerini, talep üzerine de çeşitli aktiviteler yaparak gelenlerin rahat vakit geçirebilmesi için herşeyi planladıklarını söyledi.
Türkiye´de ki diğer kayak merkezlerini de takip ettiklerini, birçok tesiste Zigana Dağı´ndaki karın bulunmadığını belirten Eroğlu, her zaman olduğu gibi sezonun ilk kar yağışının yine Zigana´da gerçekleştiğini kaydetti.

?PİSTİN ETRAFINA KAR FİLELERİ ÇEKİLECEK?
Eroğlu, son 3-4 sezondur yerli ve yabancı ziyaretçilerin Zigana´ya taleplerinin arttığını ve bu bağlamda her yıl daha değişik çalışmalar yaptıklarını belirterek, ?2-3 yıldır kar yağışında bir azalma oldu. Bu karı pistte tutabilmek için kamu kurumlarımızla birlikte çalışmalar yapıyoruz. Pistin etrafına kar fileleri de çekilecek. İnşallah daha uzun kayak sezonları bizi bekliyor? diye konuştu.
Zigana Gümüş Kayak Merkezi´ne Gümüşhane ve Trabzon´dan gelen konuklar ise eğlence dolu bir gün yaşadıklarını söyledi.



SARUHANLI’DA VEFAT…

Üreticilere zeytin dal kanseri uyarısı

Eymen için 12 milyon TL toplandı

CHP'li belediye başkanı ağlayarak anlattı: 'Tehdit ediliyoruz'

Demirtaş ve Kavala’yı ziyaret eden Arınç'tan 'tahliye' açıklaması

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Arıcılık Kursları ile sürdürülebilir üretim hedefleniyor

SARUHANLI'da 15 YILLIK ENGELLİ ŞOFÖRE 'ARAÇ KULLANAMAZSIN' KARARI

Saruhanlı'da vefat...

Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 25.11.2015 09:25:57 728 0
Tarih: 25.11.2015 09:25 Güncelleme: 25.11.2015 09:25
Haberi Sesli Oku