Zeytinyağını satmakta zorlanan üreticinin imdadına ziraat odası yetişti
- Manisa´nın Kırkağaç ilçesinde ziraat odası bir ilke imza atarak zeytinyağı ticaretine başladı 
- Kırkağaç Ziraat Odası Genel Sekreteri Emin Özarı: "Çiftçilerimiz, ziraat odamızın devreye girmesini ürettikleri zeytinyağlarını bizim aracımızla pazarlamak istediklerini bildirdiler"
- "Bu uygulama Türkiye´de bir ilk. Hedef bu yıl 10 ton zeytinyağı pazarlamak" 

(Fotoğraflı)

Hakan Demir 
MANİSA (İHA) - Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı, mazot desteği, zirai ilaç, gübre, tohum, alet ve ekipman satışlarının ardından şimdi de zeytinyağı ticaretine başladı. Üreticilerin talebi doğrultusunda zeytinyağı ticaretine başladıklarını kaydeden Kırkağaç Ziraat Odası Genel Sekreteri Emin Özarı, "Amacımız ilk yılımızda en azından çiftçimizin 10 ton zeytinyağını pazarlamak. Tüketicilerimiz de böylelikle daha sağlıklı ve daha güvenilir bir tarım gıdası tüketmiş oluyorlar" dedi.
Kırkağaç Ziraat Odası zeytinyağı ticaretine başladı. İlk etapta 10 ton zeytinyağını pazarlamayı hedefleyen Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı ilk satışını ise İstanbul´da hizmet veren Manisalılar Derneği´ne yaptı.
Türkiye´de zeytinyağı ticareti yapan ilk ziraat odası olduklarını söyleyen Genel Sekreter Emin Özarı, "Tüketicilerimiz artık güvenle zeytinyağı alıp tüketebilirler" dedi.
İhlas Haber Ajansı´na (İHA) özel bir açıklama yapan Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Emin Özarı, ?6 personelimizle hizmet veriyoruz. Bu hizmetlerimizin arasında ana felsefemiz çiftçilerimize mesleki faaliyetlerinde her türlü konuda yardımcı olmak. Bunların başında da mazot desteği, ilaç, gübre, tohum, alet ve ekipman satışları gibi girdilerinde çiftçilerimize destek olmak. Çiftçilerimize yardımcı olmak için 1995 yılında zirai ilaç satışına başladık. 2017 yılı içerisinde toplam 20 bin çiftçimize 66 bin kalem ürün satışı yaptık. Bunu yaparken bizi en çok mutlu eden olay para kazanmaktan ziyade, Kırkağaç Ziraat Odası olarak piyasanın yüzde 25´ini regüle edebilmemizdir. Bizler ziraat odası olarak ürünlerimizi düşük karla sattığımız için piyasada ki esnaf arkadaşlarımızda ister istemez bizim fiyatlarımıza uymak zorunda kalıyorlar. Böylelikle çiftçimizin yılda 1.2 trilyon TL cebinde kalmasını sağlıyoruz" dedi. 

Kavunuyla ünlü ama zeytin üretimi daha fazla
Kırkağaç´ın kavunuyla ünlü bir şehir olmasına rağmen ilçede zeytin üretiminin daha fazla olduğunu kaydeden Özarı şunları söyledi:
"Kırkağaç, kavunuyla meşhur ama ilçemizde daha çok yetiştirilen yani toplam alanda 120 bin dekar kayıtlı zeytin bahçemiz var. Çiftçilerimiz buradan çıkan zeytinyağlarını bugüne kadar kendi imkanlarıyla satıyorlardı. Çiftçilerimiz, ziraat odamızın devreye girmesini, ürettikleri zeytinyağlarını bizim aracımızla pazarlamak istediklerini bildirdiler. Kırkağaç Ziraat Odası olarak artık çiftçilerimizin zeytinyağlarını satın alıyoruz. Bunların dolumlarını bizzat odamızda yapıyoruz ve iç piyasaya resmen sürmeye başladık. Sağ olsun AK Parti Manisa Milletvekilimiz Recai Berber´in yardımıyla ilk satışımızı İstanbul´da faaliyet gösteren Manisalılar Derneğine yaptık. Bu derneğe 160 litre zeytinyağımızı gönderdik. Amacımız ilk yılımızda en azından çiftçimizin 10 ton zeytinyağını pazarlamak. Tüketicilerimizde böylelikle daha sağlıklı ve daha güvenilir bir tarım gıdası tüketmiş oluyorlar. Çünkü şişelerin üzerinde kurumsal ismimizin güvencesi var. Vatandaşlarımız Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı ismini gördüğünde daha güvenle alabilecekler. Yaptığımız araştırmaya göre tahmin ediyorum, zeytinyağı ticaretine giren ilk ziraat odasıyız. Bu hem Kırkağaç için hem de bizim için ayrıca onur verici bir şey. Zaten bizim iki amacımız vardı. Birincisi çiftçilerimizin ürününü pazarlamak, aynı zamanda tüketicilerimizin de daha sağlıklı ve güvenilir tarım gıdalarıyla beslenmesini sağlamak. Zeytinyağlarımızı temin etmek isteyenler internet sitemizden ve odamızda gelip bizzat alabilirler."



Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 15.02.2018 08:11:04 614 0

Tarih: 15.02.2018 08:11
Haberi Sesli Oku
18.04.2025 12:53:00