Anahtar Kelimeler: Zeytinin Verimi Yağı

SARUHANLI/BÜYÜKBELEN - Henüz 12 yaşındayken evlerinin bahçesine düşen bomba nedeniyle babasını ve iki bacağını kaybeden ve acılarını hafifletmek için başladığı Tekerlekli Sandalye Eskrim sporunda Irak Milli Takımı´na yükselme başarısı gösteren Umayme Isalihi, kan ve göz yaşından kaçarak yerleştiği Türkiye´de ay-yıldızlı formayı giyerek vefa borcunu ödemek ve üniversite eğitimini tamamlamak istiyor. 
Umayme Isalihi, Irak´ın Bağdat kentinde evlerinin bahçesine bomba düşmesi sonucu henüz 11 yaşındayken babasını kaybetti. Yaşadığı acılara rağmen kendisini hayattan koparmayan Isalihi, 5 yıl önce Irak´ta eskrim sporuna başladı. Irak Engelli Milli Takımı´na katılan Isalihi, Irak´taki hayat şartlarının zorluğu nedeniyle okuduğu çevre mühendisliğini de bırakarak 1 buçuk ay önce Türkiye´ye geldi. Daha önce Türkiye´yi araştıran 23 yaşındaki sporcu, hem sporunu yapabileceği hem de okuyabileceği imkanları bulabileceği umuduyla Manisa´ya yerleşti. Burada kendisine kapılar açılan Iraklı Isalihi, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren eskrim kursuna katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk´ün sağladığı imkanlarla Eskrim Eğitmeni İpek İrem Ülkü eşliğinde derslere başlayan Isalihi, artık yeni hedefler peşinde.

Türkiye´ye vefa borcunu ay-yıldız forma altında ödemek istiyor
Irak´ta hayallerini gerçekleştiremeyeceği için Türkiye´ye geldiğini belirten Isalihi, "Irak´ta fayda yok. Üniversite de fayda vermiyor. Hiç bir şey yapılmıyor benim için. Eskrim benim için çok önemli. Sonra ise üniversite" dedi. Yaklaşık bir haftalık eğitimlerin ardından umut vadeden Isalihi, Türk vatandaşlığına geçerek milli takımda forma giymek istiyor.
Babasını kaybettiği için Irak hükümeti tarafından kendisine bağlanan ve Irak´tan Türkiye´ye gönderilen aylık maaşla geçimlerini sağlayan Isalihi, "Babamın maaşı var. Oradan bir para geliyor. Yetmiyor ama alıştık. Her zaman korkuyorum orada. Babamı kaybettim zaten" dedi.

"Türkiye´ye neden bir derece de Manisa´dan kazandırmayalım"
23 yaşındaki Umayme Isalihi´ne eskrim antrenörlüğü yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörlerinden İpek İrem Ülkü ise "Konuşmalarımız zaten hep Türk Milli Takımı´nda mücadele etmek istediğini söylüyor. Biz de bu doğrultuda bir yola çıktık. Şu an çalışmalarımız iyi gidiyor. Şimdilik haftada iki gün ikişer saat yapıyoruz. İlerleyen zamanlarda tabi ki müsabaka listesine baktığımızda 3 gün ya da 4 gün olarak antrenmanlarımızı arttıracağız. Ben elimden geldiğince destek veriyorum. Engelli her bireyimiz bizim vatandaşımız. Eskrim paralimpik bir spor zaten. Olimpiyatların içerisinde yer alan bir spor. Bundan dolayı da neden olmasın dedik. İlerleyen günlerde turnuvaları takip edip onun doğrultusunda çalışıp Türkiye´ye neden bir derece de Manisa´dan kazandırmayalım" diye konuştu.

Diğer engellilere de örnek oldu
Umayme Isalihi eskrimdeki azmi diğer engelli sporculara da örnek oldu. Yüzmede milli sporcu olan ve 9 Türkiye şampiyonluğu doğuştan tar sendromlu Sefa Yurtkölesi de Isalihi´nin antrenmanlarını izliyor. Tar sendromundan dolayı kollarındaki problemlerin çözüldüğü takdirde eskrime yönelebileceğini söyleyen Yurtkölesi, "Eskrim engelli olimpiyatlarının videolarını izledim. Gayet zevkli, hızlı, akışkan bir yarışmaya sahip. Ben tar sendromuyla doğdum. Kol problemindeki olanağı sağlayabilirsek eskrimde de belli başarılar elde edebilirim. Neden olmasın?" dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Arıcılık Kursları ile sürdürülebilir üretim hedefleniyor

SARUHANLI'da 15 YILLIK ENGELLİ ŞOFÖRE 'ARAÇ KULLANAMAZSIN' KARARI

Saruhanlı'da vefat...

Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

Saruhanlı'da vefat...

Cezaevinden izinli çıktı, silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşini ve iki kızını katleden polis memuruyla ilgili yeni detay: Diyarbakır'dayken...

MANİSA DOSTLAR MECLİSİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY OLDU

Sarıgöl'de üzüm fiyatları dibe vurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 17.11.2017 10:58:35 595 0
Tarih: 17.11.2017 10:58 Güncelleme: 17.11.2017 10:58
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri