Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10713,94%0,66
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,00% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2504,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4010,02% 0,18

Zeytin Üreticisine Kanser Uyarısı

Zeytin Üreticisine Kanser Uyarısı

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde geçen hafta fındık tanesi büyüklüğünde yağan dolunun, zeytin ağaçlarında yaralanmalara yol açtığı, bunun da üründe dal kanseri hastalığının oluşmasına neden olabileceği belirtildi.

Dolu Zeytinde Dal Kanseri Yapabilir

ZİRAAT TEKNİKERİ’NDEN UYARI

 

SARUHANLI -  Saruhanlı İlçesinde geçen hafta fındık tanesi büyüklüğünde yağan dolunun, zeytin ağaçlarında yaralanmalara yol açtığı, bunun da üründe dal kanseri hastalığının oluşmasına neden olabileceği belirtildi.

 

Saruhanlı Ziraat Odası Tarım Danışmanı Tekniker Ülkü Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada ilçede etkili olan dolu yağışında resmi rakamlara göre 4 bin 500 dekar zeytin arazisinin etkilendiğini anımsattı.

 

Fındık tanesi büyüklüğünde yağan dolunun zeytin ağacının dallarında yaralanmalara yol açtığını, bunun da üründe dal kanserine neden olabileceğini dile getiren Aras, şöyle dedi;

 

“Dolu afetinden zarar gören çiftçilerden ürününü sigorta yaptırmış olanlar bir an önce sigorta şirketlerine başvurup hasar tespiti yaptırmalıdır.  Ayrıca dolu afetinden zarar gören zeytin üreticilerinin ağaç dallarında meydana gelen yaralara ve dal kanserinin oluşmasını ve bulaşmasını önlemek için ürünlerine yüzde 1 buçukluk bordo bulamacı atmaları gerekmektedir.”

 

Muammer Kökcüoğlu



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor