KADIN - Şampuandan cilt maskesine, göz kaleminden parfüme kadar 6 bin 70 ürün denetlendi, 5 bin 381`i sahte ve tehlikeli çıktı

Türkiye gazetesi Şükran Kaban`ın haberine göre; Ayakkabıdan sonra kozmetik ürünlerde de zehir tehlikesi korkutuyor. Kullanılan kimyasal maddeler sebebiyle zaten yüzde 100 güvenli olmayan kozmetik ürünlerin şimdi de kaçak ve zehirlileri piyasayı sardı.

Son dönemde sahte parfümler sebebiyle yaşanan sağlık problemleri üzerine yoğunlaştırılan denetimler, tehlikenin tahmin edilenden çok daha büyük olduğunu ortaya çıkardı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, yılın ilk 6 ayında 6 bin 70 adet kozmetik ürün denetlendi. Bunlardan 5 bin 381`inin, yani yüzde 89`unun `tehlikeli` olduğu tespit edildi. Bu ürünlerin 5 bin 88`inin ise `kaçak ve sahte` olduğu ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre güvensiz ve kaçak ürünlerin 5 bin 88`i kaçak ve sahte parfüm, 253`ü sahte tüy dökücü krem ve spreyden oluştu.

Ayrıca kaçak ve sahte cilt maskesi, karınca yağı, sahte ve tehlikeli şampuanlar yakalandı. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri`nin soru önergesi üzerine açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapılan denetimlerin sonuçlarına bakıldığında, uygunsuz ve güvensiz bulunan ürün sayısındaki çokluğun, sahte ve kaçak ürünleri hedef alan çalışmaların sonucu olduğunu ifade etti. Müezzinoğlu, tüketicinin korunması ve daha etkili denetim yapılabilmesi amacıyla da denetim ekibini güçlendirdiklerini, kozmetik ürünlerin piyasa gözetimi ve denetimini yürütmek amacıyla 100 ürün denetmen yardımcısı alındığını söyledi.


İLAÇ GİBİ KARE KOD GELECEK

İnsan bedeninde kullanılan ve deri altına nüfuz eden ürünlerdeki sahte ve kaçak oranı, tehlikenin büyüklüğünü gözler önüne serdi. Maskeden parfüme kadar binlerce ürün tehlikeli bulundu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TÜBİTAK tarafından hazırlanan Ürün Takip Sistemi yazılımının devreye gireceğini, bu sistemle üretilen her kozmetik ürüne tekil tanımlayıcı numara içeren kare kod yapıştırılarak sisteme ekleneceğini söyledi. Buna göre, tekil numarası olmayan kozmetik ürünler sisteme giremeyecek. Bu ürünler taklit ve kaçak sayılacak. Müezzinoğlu, tüketicinin bu tür ürünleri mutlaka güvendiği mağazalardan almasını tavsiye etti.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

Saruhanlı Devlet Hastanesinden Dünya KOAH Gün

Saruhanlı Belediyesi Sosyal Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor

Belediyeden mahallelerde yol çalışması Saruhanlı

Paşaköy'den transfer bombası

Saruhanlı'nın Doğa Severleri Pazar gününe hazırlanıyor

Manisalı kuaförler Uşak'tan 3 kupa ile döndü

51 yıl hapis cezası olan firari Yunusemre’de yakalandı

MCBÜ öğrencisi Toker, milli takıma altın madalya getirdi

Manisa'da avcı tarafından vurulan çoban hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Gürle’de yılların altyapı sorunu çözüldü

Okul müdürü, voleybol maçında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Yerel Basında Dijital Dönüşümün Merkezi Manisa olacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 19.12.2014 08:39:06 644 0
Tarih: 19.12.2014 08:39 Güncelleme: 19.12.2014 08:39
Haberi Sesli Oku