SALİHLİ - Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu 2022 yılının son toplantısını Vali Karadeniz ev sahipliğinde Salihli’de gerçekleştirdi.

Zafer Kalkınma Ajansı 2022 yılının son toplantısını Salihli İlçesinde gerçekleştirdi. Manisa Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Dönem Başkanı Yaşar Karadeniz’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Kütahya Valisi Ali Çelik, belediye başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Kurul Üyeleri Sardes Antik Kentini Gezdi

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in ev sahipliğinde toplanan Ajans Yönetim Kurulu Üyeleri, 5000 yılı aşkın bir süredir çeşitli yerleşimlere sahne olan ve paranın ilk basıldığı yer olan Sardes Antik Kentini gezdi. Türkiye’nin ilk ve tek jeoparkı olan Kula – Salihli UNESCO Global Jeopark alanı içerisinde kalan içerisinde bulunan Sardes Antik Kenti ve Artemis Tapınağını gezen Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Kütahya Valisi Ali Çelik, belediye başkanları, yönetim kurulu üyelerine bölgenin tarihi hakkında bilgi verildi. Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Kütahya Valisi Ali Çelik ve Manisa Valisi Yaşar Karadeniz tarafından Sardes Antik Kenti gezisinde sembolik para basımı da gerçekleştirdi.

Ajans Yönetim Kurulu Üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Manisa Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) iş birliği ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın da desteği ile yaptırılan Ziyaretçi Karşılama Merkezinde de incelemelerde bulundu. Kurul üyeleri, bölgenin tarihi dokusunu çok beğendiklerini yapılan ziyaretçi merkezinin de bölgeye daha fazla turist çekmek açısından katkı sağlayacağını belirtti.

2022 Yılı Son Toplantısı

Sardes Antik Kenti Ziyareti sonrasında Ajans Yönetim Kurulu Üyeleri Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in başkanlığında toplandı.

Toplantıda, bir önceki toplantıdan itibaren gerçekleştirilen kooperatifçilik, gastronomi, kültür ve turizm alanında yapılan çalışma ve projelere ilişkin bilgi verildi. Yerli ve milli üretimin artması üretici ve ihracatçı işletmelere yönelik destekler, sanayi ve teknolojik alanda sağlanan eğitim ve destekler hakkında da bilgi verilen toplantıda, ajansının 21 Ekim tarihinde kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik 40 milyon TL bütçeli Turizm ve Tarımsal Altyapı Mali Destek Programı (TUTAP) ile özel sektöre yönelik 20 milyon TL bütçeli KOBİ’lerde İstihdamın ve Üretimin Artırılması Finansman Desteği Programına (KOBİSTFİN) hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantı, gündem maddelerinin değerlendirilmesi ve karar alınması ile sona erdi.



Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

Salihli’de Motosiklet Kazası: 70 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da kız futbol takımı kuruldu

Saruhanlı'da soğuk hava bağlara zarar verdi

Kemal Önal Sokak Modern Görünümüne Kavuştu

Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 29.12.2022 15:40:00 0
Tarih: 29.12.2022 15:40 Güncelleme: 29.12.2022 15:40
Haberi Sesli Oku