MANİSA - TR33 Bölgesinde İşveren ve Çalışanları Uyum Yeteneğinin Arttırılması Teknik Destek Projesi kapsamında Sektörel KOBİ Eğitim Programları Hakkında Bilgilendirme ve Farkındalık Arttırma Toplantısı yapıldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının sözleşme makamı, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)´nın Operasyon Faydalanıcısı olduğu Zafer-İN Operasyonu kapsamında, Ocak-Temmuz 2017 tarihleri arasında Afyonkarahisar, Manisa, Kütahya ve Uşak illerinde KOBİ çalışanlarına, işverenlerine ve kamu personeline yönelik düzenlenecek Sektörel KOBİ Eğitim Programları hakkında Bilgilendirme ve Farkındalık Arttırma Toplantısı yapıldı.

Anemon Otel´de düzenlenen toplantıya Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Manisa Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Buket Kaner ile diğer ilgililer katıldı.

Manisa, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya illerinde ve ilçelerinde gerçekleşecek 17 toplantıda, Ocak 2017´den itibaren KOBİ işveren ve çalışanlarına yönelik düzenlenecek eğitim programları hakkında bilgilendirme yapılacak ve eğitim başvuruları alınacak. İşletmelerin, sektördeki değişim ve teknolojik gelişmeler nedeniyle farklılaşan taleplere uyum sağlayabilmesi için Bölge´de insan kaynaklarını güçlendirmeyi hedefleyen Yalın Üretim Programı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı, Mesleki Beceri Geliştirme Programlarından oluşan Zafer-İN Operasyonu KOBİ Eğitimleri; tecrübeli yerli ve yabancı uzmanlar tarafından ücretsiz verilecek.

4,1 milyon Avro bütçeli ve 20 ay süreli projenin 100 bin saat eğitim hedefi bulunuyor. Eğitim başvuru formlarına, Zafer-İN Operasyonu´nun internet sitesinden - www.zaferin.org.tr - ulaşmak ve başvuruda bulunmak mümkündür. Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde düzenlenecek Bilgilendirme Toplantılarının tarihlerine www.zaferin.org.tr sitesinin ana sayfasından ulaşılabiliyor.

Toplantının açış konuşmasını yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, toplantıyı organize eden Zafer Kalkınma Ajansına teşekkür ederek, geçtiğimiz Nisan ayında imzalanan protokol ile ilk adımın atıldığını, devamının da geleceğini söyledi. Bugünlerde çok güçlü olmamız gerektiğini daha yakından fark ettiğimizi ifade eden Vali Güvençer, ?Çalışarak ekonomik gücümüzü artırmak durumundayız. Çalışırken ekonomik güce yönelik verimliliğimizi arttırabilmek adına daha az yorularak daha çok şey üretmek için kurallarına uygun, maksatlı, bilimsel tüm çıktılardan istifade etmek durumundayız. Bu projenin tek kelimeyle tanımlanması gerekirse bir eğitim projesi. Bu İle, bu memlekete bir şeyler katmak durumundayız. Bu niyetle atılan her adım kendi ölçüsünde kıymetlidir? dedi.

Vali Güvençer, projenin başarısı için herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, ?Başta üniversitemiz olmak üzere, Meslek Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri, işadamlarını ve işletmeleri bünyesinde bulunduran sivil toplum kuruluşlarının bu projenin başarıyla neticelenmesi için öncelikle müracaatları motive etmesi, sonrasında eğitim çalışmalarını takip etmesi ve katkı sağlaması çok büyük önem taşıyor. Eğer beklediğimiz başarıyla nihayetlendiremezsek, taahhütlerimizi yerine getiremezsek, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım (IPA) fonlarının sağlıklı kullanımı konusunda olumlu not alamazsak, Kalkınma Ajansımızın sorumlu olduğu bölgenin ve Manisa´nın bundan sonra takip edeceği proje çağrılarındaki değerlendirme notu düşecek? dedi.

Toplantıda ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı´nın proje hakkında genel bilgilendirmede bulunmasının ardından, Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Peter Wilson ?Zafer-İN Operasyonu ve Hedeflenen Sonuçlar, Teknik Destek Ekibi Bölgesel Kalkınma Uzmanı Ethem Erkal Keçe de Zafer-İN Operasyonu Sektörel Eğitim Programları Hakkında slayt eşliğinde bilgiler verdi.



Saruhanlı’nın Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Fevzi Aydemir’in halası SÜHEYLA AYDEMİR vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Genç tasarımcılardan can dostlara teknolojik çözümler

Evcil hayvanlar için akıllı sistemler geliştirildiler

Bitlis’te meydana gelen trafik kazasında 6’sı çocuk 14 kişi yaralandı.

Feci kazada iki araç hurdaya döndü!

Husumetli oldukları öğrenilen iki komşu arasında bahçe sulama tartışması silahlı kavgaya dönüştü.

Bahçe sulama kavgasında komşusunu öldürdü

Kamyonuna yüklü olan tomrukların indirilmesi sırasında kamyonun kasasından kayan tomrukların altında kalan 1 kişi hayatını kaybetti.

Kamyondan kayan tomrukların altında kalan 1 kişi hayatını kaybetti

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınına takviye amacıyla Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Beyağaç Eskere Orman İşletme Şefliğinde görevli personeller gönderilmişti.

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Saruhanlı Belediye personeli Melike Durak’ın ablası Esra Durak vefat etti.

SARUHANLI'DA VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Baran Apak ve yönetimi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu'yu ziyaret etti.

Manisasporlu taraftarlardan Besim Dutlulu'ya ziyaret

Kamyonetle otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Kamyonetle otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Araç yanması başlayan orman yangını ekiplerin kısa süredeki müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Araç yangınıyla başlayan orman yangını kısa sürede söndürüldü

Tek taraflı kazada, şarampole yuvarlanan araçtaki 3 kişi yaralandı.

Şarampole yuvarlanan araçtaki 3 kişi yaralandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Kırkağaç ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Kırkağaç’ta iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2025 yılı 3. Olağan Toplantısı'nda yapılan açıklamada, 2025 yılının ilk 6 ayında kamu ve özel sektörde toplam 12 bin 767 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi.

Manisa’da 6 ayda 12 bin 767 kişi işe yerleştirildi

Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure hayrı düzenledi.

Yunusemre Kent Konseyinden aşure hayrı

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün koleksiyon parselinde yer alan 12 asmalık Bronx Seedless üzüm çeşidinde halk arasında "çilek üzümü" olarak bilinen ürünün hasadına başlandı.

Manisa'da 'çilek uzümü' hasadı başladı

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 30.11.2016 17:38:33 501 0

Tarih: 30.11.2016 17:38 Güncelleme: 30.11.2016 17:38
Haberi Sesli Oku
25.07.2025 10:32:00