YUNUSEMRE - Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından hazırlanan ''Özel Eğitim Gereksinimi Bulunan Öğrencilerin Eğiticilerine Doğru İletişim Becerisi Eğitimi'' Projesi, Zafer Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleşti. Yunusemre ilçesinde farklı okullardan ve farklı branşlardan 43 öğretmenin katıldığı eğitim Dokuz Eylül Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Dr. Filiz Karadağ tarafından verildi. Eğitimde engelli bireylere karşı nasıl bir tutumda olmak gerektiği, Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin özel yetenekleri varsa nasıl keşif edilebileceği, basit zeka oyunları ile nasıl yönlendirme yapılabileceği konuları ele alındı.

Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezinde özel eğitim gören öğrencilerle bir araya gelen öğretmenler şarkılar söylediler oyun oynadılar. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici yaptığı açıklamada şöyle dedi;

Manisa Milli Eğitim Müdürlüğümüz ar-ge biriminin hazırlamış olduğu ve Zafer Kalkınma Ajansının desteklediği bir proje. Amacımız burada özel eğitim öğrencilerimizle ile öğretmenlerimizin iletişimi sağlayabilmek kaliteyi yükselmek . Bizim öğretmenlerimiz pedagojik anlamda eğitim aldılar ama buradaki özel öğrencilerle iletişim farklı. Özel eğitim öğretmenlerimiz var. Özel eğitim branşında olmayan öğretmenlerimiz de var. Bizim amacımız özel eğitim branşında olmayan branş öğretmenlerimize bu eğitimi vererek özel öğrencilerimizle öğretmenlerimizin iletişimini doğru sağlayabilmektir"



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 27.06.2022 16:28:00 765 0

Tarih: 27.06.2022 16:28
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00