Anahtar Kelimeler: Yunusemre Egitim’ Ailelere Destek

YUNUSEMRE - Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulunda "Aile Okulu Projesi" eğitimine katılan velileri ziyaret etti ve proje hakkında açıklamalarda bulundu. Ziyarete Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kahraman, Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu Müdürü Mustafa Örnek katıldı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici yaptığı konuşmada projenin önemine vurgu yaptı. Dikici "Millî Eğitim Bakanlığınca 'Güçlü Aile, Güçlü Çocuklar, Güçlü Toplum' hedefiyle yürütülen; gençlerin, çocukların, anne ve babaların toplum için faydalı bireyler olma gayretini açığa çıkarmayı amaçlayan projeyle ailelere sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite olmak üzere 8 başlıkta eğitim verilmektedir.Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü olarak proje kapsamında öncelikle öğretmenlerimize 'Aile Okulu Eğitici Eğitimi' düzenlenmiştir. 17 İlçe Halk Eğitimi Merkezi aracılığıyla düzenlenen eğitici eğitimlerinde toplam 975 öğretmenimize eğitim verildi. Ardından gelen talepler doğrultusunda öğrenci velilerine yönelik aile eğitimleri verilmeye başlandı. Eylül ayından günümüze kadar 17 ilçemizde toplam 223 Aile Okulu Kursu açılarak bu kurslarda 1832 erkek, 7350 kadın olmak üzere toplamda 9182 kursiyerimize eğitim verildi" dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Dikici, çocukların eğitiminde çok büyük rol oynayan ailelerin eğitimine verdikleri önemin altını çizerek, her velinin aile okulu kursundan yararlanması için çaba harcadıklarını önümüzdeki süreçte daha fazla veliye ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz ise "Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz tarafından 'Aile Okulu' alan adı altında velilere yönelik Aile Okulu Eğitimi Kursları düzenliyoruz. Ağustos ayında 103 öğretmenimize aile okulu eğitmenliği sertifikası verildi. Bu sertifikayı alan öğretmenler tarafından okullarımızda öğretmenlerimiz velilere yönelik eğitimlere başladı. Aile eğitimi kursları devam ederken talep eden velilere yönelik İlk Yardım, Çevre ve İklim Değişikliği Farkındalık Eğitimi, Trafik Öğreniyorum başlıkları adı altında da kurslar açmaya devam edeceğiz. Aynı eğitim tüm mahallelerimizde muhtarlarımıza da verilecek. Eğitimleri veren tüm öğretmenlerimize ve katılan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu Müdürü Mustafa Örnek ise "Milli Eğitim bakanlığımızın direktifleri ile Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla okulumuzda açılan 'Aile Eğitimi' kursuna şu ana kadar açılan sekiz kursla 211 velimiz katılmıştır. Bundan sonraki süreçte de aile eğitimi kurslarımız devam edecektir böylelikle toplamda 830 velimize aile eğitimi kursu vermiş olacağız. Dijital bağımlılık akran zorbalığı öğrenci çağ psikolojisi ve öğrenci davranışları üzerine verilen eğitimler öğrencilerimize davranışlar konusunda olumlu yaklaşımlar kazandırmaktadır. Bu kursların açılması sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığımıza ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze kursların koordinesinden dolayı da velilerimiz adına Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz" dedi.



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 23.12.2022 08:57:00 441 0

Tarih: 23.12.2022 08:57 Güncelleme: 23.12.2022 10:15

Haberi Sesli Oku